obituari

Mor el guitarrista granollerí Rafel Sala

Va estudiar amb Josep Maria Ruera

per Redacció , 28 de setembre de 2020 a les 09:04 |
Rafel Sala, en una actuació | EMM Joan Valls
El guitarrista granollerí Rafel Sala ha mort aquest diumenge al matí als 65 anys a l'Hospital Arnau de Vilanova, a Lleida, on estava ingressat des de dilluns passat. Havia patit un accident vascular del qual no se n'ha pogut recuperar.

En un comunicat, la família ha agraït les mostres d'estima que han rebut pel decés i ha explicat que els pròxims dies informaran dels detalls de la vetlla i del funeral.


Sala va estudiar a Granollers amb Josep Maria Ruera i, a Barcelona, amb Fernando Quiroga. Havia estat professor de guitarra a l'Escola Municipal de Música de la Garriga i a l'EMM Joan Valls de Caldes de Montbui. 

L'escola calderina explica a la seva web que Sala estava interessat en la interpretació amb instruments històrics i que havia rebut classes de Hopkinson Smith, Manuel Morais, Robert Clancy i David Rusell, entre d'altres.


Havia tocat amb solistes de la talla de Claudi Arimany, Carles Riera, Yoshimi Otani, Rubén Parejo, Ferran Saló i Joan Bosch, i havia actuat de solista a nombrosos festivals de l'estat espanyol, Itàlia, França, Alemanya i Turquia.

L’any 1976 va guanyar el premi Joan Altisent d’interpretació. Havia enregistrat dos treballs: Caprici i A piacere.


Sala també tenia un paper destacat en els actes del 140è aniversari del Casino de Granollers. En concret, estava previst que els passats abril i maig coordinés un cicle de quatre concerts de guitarra clàssica, en un dels quals havia de tocar.

 

 

Participació