habitatge

La PAH de Mollet denuncia que un fons voltor vol desnonar una nena amb un 40% d'invalidesa

La data està fixada pel pròxim divendres, 2 d'octubre

per Redacció, 26 de setembre de 2020 a les 20:07 |
La Malika i la seva família viuen en una casa al carrer Gaietà Ventalló de Mollet | Google Street View
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La PAH de Mollet alerta que el fons voltor Cerberus i la seva immobiliària Divarian volen desnonar, el pròxim 2 d'octubre, la Malika, una nena amb un 40% d'invalidesa i que necessita una màquina per dormir, i la resta de la seva família. Segons relata la plataforma, aquesta família porten ocupant per necessitat aquest pis des de l'any 2017: "Es van quedar sense feina i no podien seguir pagant el lloguer. Per aquesta situació d'angoixa, amb tres petits, sense diners, ni feina ni cap tipus d'alternativa, havien de pendre una decisió", expliquen en un comunicat.

 
 


Defensen que no volien perjudicar el propietari del pis, un particular: "Van abandonar el pis, però havien d'escollir entre viure al carrer o ocupar un habitatge buit d'un banc o d'un fons voltor". "La decisió pot semblar fàcil, però no ho és. A ningú li agrada viure en precari, cometre un delicte i enfrontar-se a un sistema que no et protegirà i, a més, et criminalitzarà per ser pobre", critiquen.


La PAH continua explicant que els pares de la Malika "van interposar el benestar dels seus tres fills menors d'edat, que necessiten un sostre on viure, obrint la possibilitat de poder aconseguir un lloguer social en aquell mateix habitatge o en un altre. Dos anys després, l'única resposta que han rebut ha estat una ordre de desallotjament".

La plataforma lamenta que el desnonament "és un nou acte atroç que reafirma la manca d'humanitat d'aquests especuladors, que sempre posen per davant els seus inflats beneficis tot i posar vides en joc".

Tot i això, també acusen Divarian d'incomplir la llei en dos aspectes: "El 2015 el Parlament va aprovar una llei per acabar amb els desnonaments i els grans propietaris, davant d'una situació d'impagament i vulnerabilitat demostrada, tenen l'obligació d'oferir-te un lloguer social. A més, es va ampliar la llei amb dos decrets més que, si la llei original deixava fora l'ocupació, ara una part del col·lectiu està protegit i podia regular la seva situació", precisen. 

Finalment, avisen que no permetran que la Malika i la seva família siguin desnonades: "Cerberus ha aterrat a la nostra ciutat, com tantes altres, per expulsar-nos i especular amb les nostres vides. Les lleis estan per complir-les. Més encara en plena pandèmia i crisi econòmica que, a Mollet, tot i les circumstàncies, el preu del lloguer en els últims sis mesos ha pujat un 11%".

 

Participació