política municipal

La salut i l'economia, eixos del ple de l'estat de la ciutat de Granollers

Mayoral reconeix l'infrafinançament de l'Hospital i insisteix en demanar l'alliberament dels presos, mentre que ERC els acusa de manda de diàleg

per Redacció , 23 de setembre de 2020 a les 20:34 |
Aspecte que oferia el ple, que s'ha tornat a celebrar a Roca Umbert | NGRoca Umbert ha tornat a ser l'escenari del ple de Granollers, aquest dimarts extraordinari per debatre sobre l'estat de la ciutat. Una sessió en què la lluita contra el coronavirus i els seves conseqüències han estat els protagonistes. Ho ha dividit, però, en cinc eixos: una ciutat que té cura de les persones més que mai, mobilitat i ciutat verda, ciutat i educació com a eina de construcció; vida econòmica; i administració oberta.


Tal i com relata VOTV, Mayoral ha parlat d'economia i salut. Dels 4.400 aturats que hi ha a la ciutat i dels 119 que ja es comptabilitzen per coronavirus a l'Hospital de Granollers. També ha insistit amb la necessitat de diàleg, de l'aposta per la cultura i de vigilar que el comerç "no perdi la seva viabilitat". Pel que fa a l'hospital, ha reconegut l'infrafinançament històric, i ha insistit en el desig que s'alliberin els presos polítics.

L'alcalde granollerí també ha precisat que s'ingressaran 3 milions menys del pressupost, però que els romanents positius ajudaran en la inversió. Tot i això, ha reconegut que els comptes s'hauran d'adaptar a la nova realitat.


Pel que fa als grups de l'oposició, hi ha hagut consens amb la necessitat de salvar vides i evitar la caiguda de l'economia, però cadascuna de les formacions hi ha posat el seu accent: Primàries, per exemple, ha destacat que calen transformacions socials importants en les properes dècades; Ciutadans com la resta de grups, ha demanat mes recursos per l'hospital en la lluita contra la Covid-19; Junts per Granollers no s'ha volgut oblidar del comerç i la restauració; i ERC, per la seva banda, ha acusat el govern municipal de manca de diàleg.

Finalment, el PSC ha avisat que els pròxims pressupostos hauran de ser "per força" de contenció i que intentaran conservar el gruix de la inversió.

 

Participació