curs escolar

Gairebé 12.500 alumnes comencen el curs escolar més atípic a Granollers

Les mesures de seguretat i prevenció per prevenir el coronavirus, protagonistes

per Redacció, 14 de setembre de 2020 a les 12:46 |
Alumnes d'una classe de l'Escola Turó de Can Gili, aquest dilluns. | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dilluns ha començat el curs escolar pels 12.479 infants i joves (540 alumnes a les escoles bressol, 6.269 a infantil i primària, 3.170 a secundària i 2.500 a postobligatòria) de Granollers, que tornaran a les aules mig any després que tanquessin per culpa de la pandèmia del coronavirus. El curs s’inicia marcat per la presència del virus i les mesures de prevenció, protecció i seguretat pels més petits i la comunitat educativa.

Des de l'Ajuntament s'ha destacat que s'ha reforçat l’equip de neteja als centres per garantir la seguretat i desinfecció dels espais. Alhora, i per complir la normativa d’aforament i distància de seguretat entre alumnes, s’han previst obres d’adaptació d’espais a les escoles Mestres Montaña, Salvador Espriu i Ferrer i Guàrdia. De fet, el consistori assegura que ha posat a disposició dels centres educatius espais públics per poder garantir l’ampliació de grups i la distància de seguretat. Fins i tot destaquen que alguns parcs i places de la ciutat es convertiran en la prolongació del pati d’algunes escoles.


També s’han adaptat els accessos dels centres Turó de Can Gili i Ponent per garantir la distància i permetre l’entrada per diferents portes. Altres centres han demanat espai municipal per poder emmagatzemar mobiliari i material per poder redistribuir espais i habilitar-los per a nous usos, i el consistori ha transformat alguns espais esportius dels pavellons municipals per tal que els grups escolars puguin fer activitat física sense risc.

Pel que fa a les plantilles, l’Ajuntament ha contractat quatre docents a l’escola Salvador Llobet i quatre més a l’Escola Municipal del Treball (EMT), per complir amb la ràtio marcada pel Departament. Al seu torn, el consistori assegura que les escoles bressol municipals tindran parella educativa a totes les aules per mantenir els grups estables durant tota la franja horària.


A partir d'aquest dilluns, i durant tot el curs, es duran a terme talls i canvis de circulació als carrers de la ciutat per augmentar la seguretat viària i sanitària en l’entorn escolar, "així com per recuperar la funció social del carrer i redistribuir l’espai públic de manera més adequada en els accessos als centres educatius". Tots els talls es faran en les principals franges horàries d’entrada i sortida dels centres educatius i es permetrà només la circulació de persones amb mobilitat reduïda i veïns que necessitin accedir o sortir d’una plaça d’estacionament en els trams afectats.

En aquestes entrades i sortides també hi haurà la presència d'agents cívics, que controlaran conscienciaran alumnes i famílies perquè compleixin la distància i les mesures de seguretat als voltants dels centres educatius.
 

Participació