coronavirus

L'Hospital de Mollet registra dues noves defuncions per coronavirus

El centre passa de 9 a 13 ingressats i es prepara "per una possible segona onada"

per Redacció , 9 de setembre de 2020 a les 21:58 |
Un treballador de l'Hospital de Mollet, ajudant un pacient en una videotrucada | FSM
L'Hospital de Mollet del Vallès ha registrat dues noves morts per la Covid-19 durant els últims set dies, segons ha comunicat el centre aquest dimecres. A més, en aquest període s'ha passat de 9 a 13 ingressats per aquest aspecte.

L'hospital molletà ho ha explicat just el dia que es compleix mig any de l’aprovació del primer pla de contingència que dissenyava les mesures a realitzar per fer front a la Covid-19. El centre destaca que la situació actual és d'"estabilitat", pels ingressats i perquè s'està realitzant el 100% de l’activitat quirúrgica i de consultes externes.


Tot i això, i per "preparar-se per una possible segona onada" del coronavirus, el centre ha anat posant en marxa diferents mesures claus, "destinades sectoritzar espais claus i a esponjar les zones d’espera per assegurar les distàncies de seguretat".

Per una banda, es mantindrà obert el nivell 1 d’Urgències en els antics espais de l’ASSIR, "per esponjar espais, sectoritzar les urgències respiratòries i disposar de més box d’atenció preparats per un possible increment dels casos". Per la seva banda, les consultes d’oftalmologia i clínica del dolor es seguiran realitzant al carrer Vallès, "fet que ha permès oxigenar les sales d’espera de consultes externes de l’hospital". També s’estan ampliant les sales d’espera de la planta -1, corresponents al servei de cirurgia, diagnòstic per la imatge, obstetrícia i laboratori, "que augmentaran el nombre de seients, major il·luminació i més dispositius televisius".


D'altra banda, s’han reubicat les consultes de pediatria a la zona de consultes A, creant un àrea matern-infantil de ginecologia, obstetrícia i pediatria. Així mateix, l’hospital disposa d’una Pla de Contingència "que s’aplicarà en funció de la situació epidemiològica que visqui l’entorn de referència i del possible l’increment del nombre d’ingressos de l’hospital".

Una nova aplicació per connectar famílies


El centre explica que s’ha posat en marxa Connecta Famílies de l’Hospital de Mollet, una aplicació mòbil per a acompanyants "que permet saber sempre que es vulgui en quin moment del procés quirúrgic es troba la persona atesa".

 

Participació