coronavirus

Prorroguen 15 dies més les restriccions a Granollers, les Franqueses i Canovelles

Donen continuïtat a les establertes el 24 d'agost

per Redacció , 9 de setembre de 2020 a les 11:35 |
Granollers, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
La Generalitat ha fet oficial que, des d’aquest dimecres, i durant 15 dies, es prorroguen les mesures per reduir la mobilitat personal i restringir el contacte social a Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles. Aquestes mesures donen continuïtat a les decretades per el passat 24 d’agost després que es detectés un repunt en els casos positius de coronavirus a la zona.

Per aquest motiu ja es van fer, del 21 al 26 d’agost, cribratges massius amb proves PCR adreçades a persones residents a determinats carrers dels tres municipis, escollits pel Departament de Salut, per tal de detectar casos asimptomàtics. 


L'anunci arriba en un moment en què les tres poblacions han millorat la seva situació: es mantenen en risc de rebrot molt alt, però en els tres casos la taxa de reproducció està per sota de l'1.

Pel que fa a les mesures concretes: prohibició de fer reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit públic com en el privat, i en el cas dels espais públics no es permet, a més, el consum ni d'aliments ni de begudes; no hi poden participar persones que tinguin símptomes de Covid-19 o que hagin d'estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu; els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres limiten l'assistència al 50% de la capacitat.


Pel que fa a la mobilitat i els desplaçaments, es recomana sortir de casa només per desplaçament a la feina o al centre sanitari, cura de persones grans, menors o dependents, compra a botigues d’alimentació o altres amb cita prèvia o avís previ; lleure i esport amb el grup de convivència habitual; gestions al banc, activitats judicials, horts d'autoconsum, mudances, causes de força major o per exàmens o proves oficials inajornables.

En aquest sentit, s'alerta que els contactes s'han de limitar, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars propers, cuidadors i persones a qui es dona suport per evitar-ne l'aïllament. El grup ha de ser el més estable possible.
Quant a la restauració i hoteleria, es permet l'obertura de bars i restaurants, es limita la ocupació a l'interior dels establiments al 50% de l'autoritzat i el consum s'ha de realitzar sempre en taula, mentre que a les terrasses es limita la capacitat d'ocupació de l'espai autoritzat al 50% i s'ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules. L'horari de tancament d'aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores; en els establiments hotelers, la capacitat dels espais comuns es limita al 50% de l'autoritzada; i sempre que sigui possible, s'han d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

Pel que fa als comerços, tant en espais tancats, com en espais a l'aire lliure, la distància física interpersonal de seguretat s'estableix en 1,5 m i la ocupació màxima permesa és l'equivalent a 2,5 m² per persona; a més, tots els establiments han d’incrementar les mesures de precaució i higiene a l’interior dels locals.

Es mantenen oberts: activitats culturals, d'espectacles públics, recreatives i esportives sempre que no superin el 50% de la capacitat; les activitats de casals i colònies d'estiu; i biblioteques i museus.

 

Participació