coronavirus

Granollers reubicarà 28 parades del mercat dels dijous per afavorir la distància social en sis punts

S'ubicaran a la Plaça Barangé

per Redacció , 2 de setembre de 2020 a les 12:59 |
El mercat de Granollers, el passat dijous. | VOTV
Granollers reubicarà 28 parades del mercat municipal dels dijous per ampliar l’espai de pas i afavorir la distància social en sis punts concrets del mercat setmanal. La decisió arriba després de la polèmica de la setmana passada, en què el consistori va demanar una regulació a la Generalitat mentre duressin les noves restriccions a la ciutat i l'oposició va criticar les imatges que es van viure dijous passat.

En un comunicat, el consistori defensa que van expressar a l’autoritat sanitària "la sorpresa per la inexistència d’indicacions sobre el mercat dels dijous". Avui expliquen que el passat dissabte 29 d’agost es va rebre la resposta següent per part del PROCICAT: "L’autoritat sanitària no farà cap limitació al mercat, atès que considera que el Pla Sectorial, aprovat el 22 de juliol, és una regulació suficient".


En aquest sentit, doncs, el consistori destaca que han volgut "donar un pas més" en l’aplicació d'aquest pla sectorial. Per això, els serveis municipals han analitzat els punts en els que, per la seva dimensió, en determinats moments es poden superar algunes de les limitacions indicades pel PROCICAT: "S’ha decidit desplaçar aquelles parades que, per diferents motius, no garanteixen 4 metres de pas i, per tant, poden provocar aglomeracions que, en els moments que vivim, cal evitar". 

Són parades que estan ubicades en sis punts concrets: carrer del Rec, entre Verge de Núria i plaça de la Caserna; carrer de Sant Jaume, entre Sant Josep i plaça de Folch i Torres; carrer de Sant Jaume, entre el número 12 i la plaça de la Caserna; plaça de la Porxada, entre plaça de l’Església i carrer de Barcelona; plaça de Maluquer i Salvador, davant del número 1-3; i carrer de Sant Roc, davant del número 10.


Les 28 parades que es troben habitualment en aquests espais s’instal·laran a la plaça de Barangé als punts assignats per mitjà d’un sorteig que s'ha celebrat aquest dimecres al matí. El nou emplaçament serà vigent mentre duri l’emergència, període en el qual l’ordenació del mercat està subjecte a les determinacions del PROCICAT.

Aquest canvi en la ubicació d’algunes de les parades del mercat del dijous se suma a l’augment del dispositiu d’informació i vigilància a la ciutat per garantir el compliment de les mesures de seguretat. Durant el mes d’agost agents cívics, inspectors municipals, informadors i Policia Local han vetllat per la correcta aplicació dels protocols de seguretat. 

 

 

Participació