La Llotja del Disseny lamenta que Granollers suspengui el mercat de petits creadors sense estudiar alternatives

Diuen que s'hagués pogut fer aplicant mesures de control i higièniques addicionals

per Redacció , 29 d'agost de 2020 a les 13:02 |
L'equip coordinador de la Llotja del Disseny de Granollers, que havia de tenir lloc el pròxim dissabte, dia 5 de setembre, lamenta que l'ajuntament hagi cancel·lat aquest mercat de perits creadors en el marc de les noves mesures restrictives per frenar la propagació del coronavirus a la ciutat. En un comunicat destaquen, sobretot, que "no s'hagi plantejat aquest esdeveniment aplicant-hi mesures de control i higièniques addicionals", com ara instal·lar un perímetre o un control d'accés que, segons asseguren ho hagués convertit en "una opció factible". 

La segona discrepància la situen en el manteniment del mercat setmanal dels dijous, que es va fer tot i que el consistori ha demanat a la Generalitat que estudiï aquests casos. Els responsables de la llotja destaquen que el mercat es va fer "amb tota normalitat i sense cap mena de modificació", cosa que lamenten: "Aquesta arbitrarietat de decisions genera una inseguretat jurídica notable i obliga a replantejar-se les pròximes edicions", alerten. A més, critiquen que les grans superfícies comercials de la ciutat, tot i ser "tots ells espais tancats", podran seguir oberts amb normalitat.


Finalment, des de la Llotja s'alerta del profund impacte econòmic que té per a ells i els 60 petits dissenyadors que hi participen aquesta decisió: "Disposen tan sols d'una finestra d'oportunitat de 24 hores mensuals per poder desplegar els seus projectes i, especialment, facturar". Diuen que decisions com la de Granollers ja s'han pres en altres loclitats i "afecten de ple la viabilitat econòmica d'economies responsables, autònomes i dinàmiques com són els dels emprenedors i dissenyadors independents". 

Participació