cuina

RECEPTA All blanc

per Redacció , 28 d'agost de 2020 a les 17:17 |
All blanc. | Manel Baxerias
Ingredients per 1/2 litre:

70 grams d’ametlles marcona crues

30 grams pa sec
1 gra d’all sense el germinat

Un raig d’oli d’oliva extra verge
Un raig  de vinagre blanc

250 ml. d’aigua
Flor de sal
Raïm negre per a la guarnició
 
Elaboració:

Posem les ametlles, el pa sec i el quart de litre d’aigua a un tupper hermètic i ho guardem a la nevera un parell de hores.

Ja passat el temps ho aboquem al got de la batedora, afegim el gra d’all net del germinat i si volem que ens deixi el perfum d’all però no la fortor podem fer la tècnica del blanquejat que un expliquem al final de la recepta.

Triturem tot i emulsionem amb l’oli d’oliva extra verge, el vinagre i el polsim de sal, i ho podem a la nevera fins al moment de servir.

Ho servirem fred acompanyat dels grans de raïm negre.
 
*Blanquejar. És el sistema per tindre el gust  de l'all sense la seva fortor. Posem els grans d’all sense el germinat  en un pot petit, just coberts d'aigua, i els fem arrencar el bull. Els  refredarem tot seguit amb aigua freda i, si es possible amb glaçons  de gel repetirem  l'operació dos cops més ( un total de tres vegades). L'all així no es cuina, manté la consistència, però perd la fortor de sabor. Aquesta opció es ideal per fer allí-oli, gaspatxos all blanc i totes les  preparacions amb all cru.”
 

 

Participació