«Fer-nos la prova PCR és la nostra responsabilitat»

Milers de persones es fan tests a tres CAP de Granollers, les Franqueses i Canovelles

per Jaume Ventura , 25 d'agost de 2020 a les 18:46 |
La cua que hi havia aquest dimarts per fer-se la prova PCR a Canovelles. | Jaume Ventura
Les proves PCR per frenar el contagi del coronavirus segueixen a bon ritme a Granollers, les Franqueses i Canovelles. Aquest dimarts es repetien les imatges de llargues cues de ciutadans que s’han acostat als centres d’atenció primària per saber si estan o no infectats. Aquests milers de persones coincideixen en dir que es volen fer les proves per tenir més seguretat per ells mateixos i pels seus amics i familiars, i també per ajudar a tenir una fotografia més precisa de la situació de la pandèmia en aquesta zona del Vallès Oriental.
 

El CAP Sant Miquel de Granollers ja comptava amb una cua considerable de persones des de primera hora. Aquest dimarts ha estat el torn dels residents dels carrers Foment, Voluntaris, Isaac Albéniz i Julià Centelles. Grans i petits s’han acostat al centre de salut per fer-se les proves PCR. Una de els veïnes, Remedios Sánchez, explica a NacióGranollers que la seva mare va tenir la Covid-19 i creu que han de tallar la transmissió: "Als meus fills ja els hi van fer i jo tenia por de ser assimptomàtica i poder contagiar", reconeix. En el mateix sentit es mostra en Joan Guitart: "Fer-nos la prova PCR és la nostra responsabilitat perquè les autoritats sanitàries puguin tenir més dades", defensa.

La cua era encara més destacada al CAP del carrer Girona de les Franqueses, on el dilluns a la tarda es va haver de deixar de rebre gent per l'elevat número de veïns que es van acostar-hi. En aquest punt s'hi podran fer les proves els residents dels carrers dels carrers Ponent, Almogàvers, Aragó, Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Provença, Rosselló, Cardedeu, l’Escala i Travessia. "Jo he vingut per assegurar-me, sobretot, que no puc contagiar a ningú sense saber-ho. No només per mi", explica l'Arnau Rosales. "Li recomanaria a tothom que se la facin, pel bé de tots", afegeix l'Anna Illa. "Com que tinc nanos i família a casa, millor prevenir", destaca en Miguel Moreno.


On la cua ha estat més important ha estat al CAP de Canovelles, fins el punt de fer diverses voltes a la plaça on s'esperen els veïns. Aquest dimarts ha estat el torn dels residents dels carrers Narcís Monturiol, Unió, Pont, Lavadero, Sant Eudald, Mocada i Sol.

L'Elisabeth Pujadas explica a NacióGranollers que s'ha anat a fer la prova per quedar-se més tranquila: "Em neguiteja molta la situació, vull saber si sóc negativa o positiva". També hi havia joves, que segons els ajuntaments són el principal grup a qui volen fer les proves. L'Elías i la Celia Galán defensen que "és millor prevenir que curar", mentre que la Laura Villegas afegeix que no vol que per ella estar infectada perjudiqui els seus familiars i amics.


Les proves PCR continuaran aquest dimecres i dijous.


 

Participació