coronavirus

On i quan em puc fer el test PCR a Granollers, les Franqueses i Canovelles?

20.000 habitants de la capital vallesana, Canovelles i Les Franqueses del Vallès estan novament cridats a un cribratge massiu de divendres 21 a dimecres 26

per NacióDigital , 21 d'agost de 2020 a les 10:00 |
Una prova de tests PCR. | Anna Mira

Granollers, Les Franqueses i Canovelles acolliran, des d'aquest divendres i fins a la setmana vinent, noves jornades de PCR massius per detectar casos asimptomàtics i evitar rebrots. En total, uns 20.000 veïns de les tres ciutats i es preveu que es puguin fer un total de 1.000 proves diàries. Les persones interessades a practicar-se'l no han de demanar cita prèvia.

El dispositiu compta amb tres punts de recollida de mostres per fer les PCR, habilitats al CAP de Canovelles, el CAP de Les Franqueses i el CAP Sant Miquel de Granollers, a la zona sud de la ciutat. Els testos es faran per carrers, habilitant un dia específic per grups de carrers concrets i facilitant així l'assistència als dispositius. Més informació aquí.

Granollers i Les Franqueses: Quan i on?


Les proves massives s'organitzaran per carrers des d'aquest divendres 21 d'agost i fins al dimecres 26. Els veïns estan citats de 10 a 14 h i de 15 a 19 h sense necessitat de demanar cita prèvia. El CAP Sant Miquel i el de Les Franqueses acolliran el cribratge, adreçat a detectar asimptomàtics i així evitar nous rebrots.

Divendres 21, els veïns dels carrers Ripollès. Ramon Llul i Girona (en el cas d'aquest últim, del 200 al 300) estan citats al CAP Les Franqueses. Els de l'avinguda Sant Esteve es poden adreçar, el mateix dia, al CAP Sant Miquel.


Dissabte 22 és el torn dels carrers Rosselló, Rafael de Casanova, Colom i Indústria. Els veïns dels dos primers han d'anar al CAP Les Franqueses, i els dels dos últims, al CAP Sant Miquel.

El CAP Sant Miquel centralitzarà les proves el dilluns, dimarts i dimecres. D'aquesta manera, dilluns 24, els veïns del carrer Francesc Macià estan cridats a acudir al centre. Dimarts 25 serà el torn dels  carrers Foment, Voluntaris, Isaac Albéniz i Julià Centelles, i dimecres 26 els tocarà als del carrer d'Esteve Terrades i la plaça Serrat i Bonastre.


I al CAP Canovelles?

Divendres 21 d’agost: residents als carrers Riera, Girona, Balmes, Pi, Verge Montserrat, Verge de Fàtima, Rec i Avenir

Dissabte 22 d’agost: residents als carrers Molí de la Sal, Indústria, Passatge Molí, Ponent i Nord

Dilluns 24 d’agost: residents als carrers Passeig de la Rivera, Parets, Prat, Sant Jordi Passatge Victòria, Catalunya i Travessia Nord

Dimarts 25 d’agost: residents als carrers Narcís Monturiol, Unió, Pont, Lavadero, Sant Eduald, Mocada i Sol • Dimecres

26 d’agost: residents als carrers Acequia, Torrent d’en Fargues, Congost, Sant Josep, Tarragona i Diagonal 

Dijous 27 d’agost: residents als carrers Mònaco, Alemanya, Itàlia, França, Portugal, Anglaterra, Lleida i Montseny


Informació d'interès

- En quin horari? Als matins, de 10 hores a 14 i a la tarda, de 15 hores a 19

- Qui es pot fer el test PCR? Tothom qui visqui als carrers indicats als paràgrafs superiors

- Quina documentació he de portar? Document d'identitat i targeta sanitària.

- Si dono positiu què he de fer? Si una persona té símptomes s'ha de quedar a casa i aïllar-se fins que tingui el resultat, i que li diguin què ha de fer.

- I si dono negatiu? S'han de continuar seguint les mesures generals de seguretat i prevenció, com són la distància, l'ús de mascareta i la higiene de mans. A més, si s'ha tingut un contacte estret amb una persona positiva, cal mantenir l'aïllament durant 14 dies, malgrat que el resultat hagi estat negatiu. 

 

Participació