La CGT denuncia el «col·lapse» de les oficines de l'INSS al Vallès Oriental

per NacióGranollers , 31 de juliol de 2020 a les 12:17 |
"L'INSS - Institut Nacional de la Seguretat Social - és a l'UVI". Així de contundent es mostra la CGT del Vallès Oriental sobre les oficines de la comarca, en especial la de Mollet del Vallès, que es troben en una situació de "col·lapse", com diuen en un comunicat.

"És impossible realitzar les tasques que tenen encomanades amb els mitjans actuals, tant tècnics com humans", asseguren, i recorden que van advertir, el passat 10 de juny, que si no es prenien mesures urgents d'augment de la plantilla i d'organització, la situació "col·lapsaria".


A més, la CGT alerta que l'Ingrés Mínim Vital (IMV) no s'està pagant, i lamenten tornar a tenir raó quan van dir, quan es va implementar, que aquest recurs "no podia ser un nyap". "Només s'han pagat aquells que ja tenien unes prestacions, que han estat substituïdes per aquest ingrés automàticament", afirmen, ja que segons expliquen només s'han reconegut uns 100 IMV de les 500.000 sol·licituds.

El sindicat també diu que s'està retardant el reconeixement de jubilacions, maternitats, baixes, etc., és a dir, totes les prestacions que gestiona l'INNS, ja que pràcticament no es fa atenció presencial a la ciutadania. "Ens trobem que les persones més vulnerables, les persones grans, amb menys coneixements tècnics no poden ser atesos amb eficàcia, ja que en poques ocasions se'ls atén per telèfon", denuncien, titllant la situació de "lamentable".


A més, asseguren que a dia d'avui és impossible aconseguir una cita prèvia, i que s'han atès 85.000 trucades, deixant-ne 600.000 sense atendre. "La desesperació provoca que les persones busquin una solució pagant una gestoria", diuen. També es troben que es demana col·laboració amb els assistents socials dels ajuntaments per omplir els formularis en comptes d'assumir íntegrament la gestió amb personal propi: "un veritable nyap que ha servit perquè els polítics es posin medalles als telenotícies però que no té cap efectivitat real".

Per a la CGT, és urgent que es contracti més personal: a dia d'avui, falten més de 2.000 places de jubilació que no s'han cobert, a més de les que s'haurien d'haver creat en assumir noves prestacions.


 No aceptamos la casi total desaparición de la atención alpúblico personalizada ya que perjudica a las personas vulnerables o con menos adaptacióndigital, dejándoles en la ignominia. En este sentido, queremos denunicar el colapso que sufre laoficina de Mollet del Vallè

 

Arxivat a:
Política
Participació