transparència

Granollers avança en el compliment de les lleis de transparència

El compliment d'aquesta legislació s'expressa en els apartats del dret a l'accés a la informació, el bon govern i la publicitat activa

per NacióGranollers , 29 de juliol de 2020 a les 11:00 |
El ple de Granollers del mes de juliol ha donat compte l'informe d'avaluació del compliment de les lleis de transparència per part de l'Ajuntament, un dels acords que s'estableix en el codi de conducta dels alts càrrecs de l'Ajuntament de Granollers, aprovat el juliol de 2018.

El compliment de la legislació s'expressa en tres apartats: el dret d'accés a la informació, la publicitat activa i el bon govern.


Respecte a l'accés a la informació, entre els mesos de gener i juny de 2020 s'han presentat 90 sol·licituds de dret d'accés a la informació, totes estimatòries excepte una, i en dues ocasions la persona interessada ha desistit del tràmit. De les sol·licituds, 47 s'han resolt i 43 estan en tràmit. Les principals peticions tenen a veure amb urbanisme, activitats i instal·lacions, i un parell relacionades amb la fase de desescalada de la Covid-19.

D'altra banda, no consta cap expedient durant aquest termini adreçat a la Comissió de Garantia de Dret d'Accés en què sigui denunciat l'Ajuntament de Granollers, ni tampoc consta cap recurs jurisdiccional pendent en matèria de transparència, ni cap recurs contenciós administratiu en matèria de dret d'accés, ni cap expedient d'accés dels electes locals pendent.


En matèria de publicitat activa, els indicadors es compleixen al 100%. Granollers ha rebut el Segell InfoParticipa de reconeixement a la transparència dels webs de les administracions. Per segon any consecutiu, l'Ajuntament ha assolit el 100% dels indicadors que inclouen informació dels representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius i dels recursos econòmics, i les eines que s'ofereixen per a la participació ciutadana. Així, Granollers és un dels 32 ajuntaments que han assolit una puntuació del 100%.

Per altra banda, arran de la crisi de la Covid-19 s'ha publicat un apartat específic a la web on es recull tota la informació relacionada amb la pandèmia, incloent-hi les resolucions, els contractes i compres d'emergència fets al llarg d'aquests mesos, els criteris d'actuació dels diferents serveis de l'Ajuntament per garantir el funcionament de l'organització, que no s'ha aturat durant l'estat d'alarma. A més en aquest portal s'hi pot trobar un recull d'indicadors que mostren l'impacte socioeconòmic de la Covid-19 a Granollers.


Finalment, i amb relació a les pràctiques de bon govern, Granollers es va adherir el juliol de 2018 al codi de conducta dels alts càrrecs dels ens locals aprovat per la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya, i en els propers mesos s'acordaran els instruments que han de permetre la seva completa aplicació després dels primers avanços en aquests dos anys.

En matèria de protecció de dades, no consta cap notificació de violació de seguretat que s'hagi comunicat a l'Autoritat de Protecció de Dades en els sis mesos.

 

Participació