administració digital

Granollers, reconeguda per implantar l'administració digital

Granollers se situa entre els 10 primers de la categoria d'ajuntaments de més de 50.000 habitants

per NacióGranollers , 27 de juliol de 2020 a les 13:30 |
Granollers, reconeguda per la implantació de l'administració digital | Ajuntament de Granollers
El Consorci Administració Oberta de Catalunya (l'AOC) va donar a conèixer les administracions locals que han estat reconegudes per la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. En aquesta cinquena edició, Granollers se situa entre els 10 primers de la categoria d'ajuntaments de més de 50.000 habitants.

L'AOC, per tal de fer aquesta avaluació, analitza les webs de les administracions locals, l'activitat associada a l'AOC i la informació facilitada dels propis ens locals, en base a una avaluació de més de 30 indicadors dels 947 ajuntaments i els 42 consells comarcals de tot Catalunya.


El que s'analitza és tant l'activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, la gestió interna i la interoperabilitat, com la implantació o disponibilitat de serveis públics digitals. A partir d'aquest anàlisi, es fa un mapa dels serveis digitals que ofereixen els ens locals al conjunt de la societat, i se n'extreu el grau de transformació digital.

El passat mes de juny, Granollers ja va rebre el Segell InfoParticipa en reconeixement de la transparència dels webs de les administracions locals, ja que complia amb el 100% dels indicadors que s'avaluen: la informació dels representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius i econòmics, i les eines que s'ofereixen per a la participació ciutadana.

 

Participació