coronavirus

El Pacte de Ciutat de Granollers fixa sis compromisos per afrontar les conseqüències del coronavirus

S'emplaça tothom a adherir-s'hi i col·laborar-hi

per Redacció, 23 de juliol de 2020 a les 17:40 |
Fotografia dels assistents després de la presentació del Pacte de Ciutat de Granollers. | T. Torrillas
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimecres, al pati del Museu de Ciències Naturals la Tela, el Consell de Ciutat de la ciutat ha presentat el Pacte de ciutat de Granollers per recuperar el dinamisme de la ciutat arrel de la Covid-19. Es tracta d’un document amb sis compromisos, que emplaça totes les persones que viuen, treballen o tenen una vinculació amb Granollers, les entitats, empreses i institucions a adherir-s’hi.

Quatre representants del Consell han estat les encarregades de presentar el pacte al públic assistent a l’acte de presentació. Sara Soldevila i David Lorente han explicat el procés de treball que han dut a terme i que ha conduït al resultat final. Segons recull l'Ajuntament de Granollers, Soldevila ha remarcat que aquest procés "ha estat engrescador, motivador i per a la gent". Posteriorment, Sílvia Badia i Xavier Guàrdia han fet la lectura del Pacte de Ciutat i l’alcalde i els portaveus dels grups municipals han signat el document, el mateix que han fet tots els membres del Consell de Ciutat.


El pacte és el resultat de l'encàrrec que va fer la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Granollers el passat 18 de juny. En el decurs del procés, que ha combinat les reunions presencials amb les activitats en línia, s’han fet propostes, s’han deliberat i s’ha consensuat el document final, que reclama "el compromís col·lectiu per recuperar el dinamisme econòmic i social davant la situació provocada per la Covid-19". "Vol ser, a més, un impuls per garantir el benestar present i futur dels granollerins i les granollerines i, per això, proposa definir un model de ciutat a partir del desplegament de l’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)", destaca el consistori.

En aquest sentit, destaquen que la finalitat principal del pacte "és cercar el benestar i la igualtat d’oportunitats de totes les persones i per això el pacte parteix de la premissa de posar les persones al centre de l’acció".


El pacte reclama a l'Ajuntament "el lideratge com a administració més propera a la ciutadania, perquè esdevingui un actor clau en la recuperació social i econòmica de la ciutat, alineant els recursos i programes propis, impulsant acords amb administracions superiors, així com promovent la participació activa i el compromís d’institucions, entitats i ciutadania".

Però, d'altra banda, es pretén que el pacte "esdevingui un element inspirador i motivador per a que totes les persones, entitats, empreses i institucions de la ciutat posin al servei de la comunitat el seu potencial innovador i creatiu per assolir la transformació social".


Sis compromisos

Per a fer efectiva aquesta implicació, el Pacte proposa sis compromisos que han de servir de base per identificar i definir accions concretes: situar les persones al centre dels projectes i les iniciatives; promoure una ciutat amb valors que ens defineixin com a comunitat; treballar per una ciutat saludable i sostenible; reforçar el model de ciutat educadora i cultural; promoure una ciutat més pròspera amb la dinamització de l’activitat econòmica; i fomentar una ciutat oberta a la tecnologia i la connectivitat digital.

El pacte està obert a adhesions. A partir d’avui mateix, està penjat a la pàgina web de l’Ajuntament i el poden signar totes les persones que així ho desitgin, bé sigui en nom propi o en representació d’una entitat, empresa o institució. De fet, des del Consell de Ciutat i de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament "es convida la ciutadania a signar el pacte i a participar activament ens els grups de treball que es posaran en marxa a partir del setembre per concretar accions que facin efectius els compromisos". 

 

Participació