Les respostes del primer examen de la selectivitat: comprova com t'ha anat

Prop de 40.000 alumnes han començat aquest dimarts els examens d'accés a la universitats marcats per les mesures de seguretat arran del coronavirus

per Bernat Surroca , 7 de juliol de 2020 a les 13:28 |
Una de les aules de l'Institut Celestí Bellera, de Granollers, on s'han fet les proves. | Judit Fernández
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'examen de llengua i literatura castellana ha donat el tret de sortida aquest matí a la selecctivitat més estranya de la història. Al Vallès Oriental, els escenaris de les proves són vuit: a Granollers, el Celestí Bellera, l'Escola Pia, el Carles Vallbona i l'Escola Municipal de Treball; a Caldes de Montbui, el Manolo Hugué; a Mollet, el Sant Gervasi i l'Institut Gallecs; i a Llinars, el Ginebró.

La prova, que ha començat puntual a les nou i ha acabat a dos quarts d'onze, ha inclòs un comentari de text sobre la pel·lícula "Un monstre ve a veure'm" del director J. A. Bayona i un exercici sobre el Lazarillo de Tormes, a banda dels habituals exercicis de gramàtica. La podeu veure al final d'aquesta notícia i també els criteris que faran servir els examinadors a l'hora de corregir. 


Els horaris de les PAU s'han hagut d'adaptar per l'emergència sanitària. Hi haurà tres franges d'exàmens, que començaran a les 9, a les 12 i a les 15 hores. L'objectiu és evitar permanències innecessàries dels estudiants a les seus de les proves i impedir aglomeracions. Les matèries més nombroses de la fase general es repartiran en tres dies i en les dues primeres franges de cada dia. L'última franja de cada dia i el divendres es destinarà a les assignatures específiques, sovint amb menys alumnes. Podeu consultar aquí els horaris de cada examen. 

Amb l'objectiu d'evitar desplaçaments d'estudiants i garantir les mesures de seguretat necessàries per evitar la propagació del virus, aquest any s'han habilitat més espais per fer els exàmens de la selectivitat. Normalment es feien majoritàriament en universitats, però enguany també es faran en centres de secundària. La nova definició territorial i geogràfica distribueix els alumnes seguint un criteri de proximitat i, així, que els estudiants hagin de fer desplaçaments més curts.

 

Examen de castellà - Selectivitat 2020 by edicio naciodigital on Scribd


 

Els criteris de les proves de castellà - Selectivitat 2020 by edicio naciodigital on Scribd


 

Participació