política municipal

Les 1.477 veus i la història de Primàries Granollers

La formació publica un llibre un any després de les eleccions municipals

per Jaume Ventura , 4 de juliol de 2020 a les 11:14 |
El llibre que ha publicat Primàries Granollers. | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 26 de maig d'ara fa un any, Primàries Granollers aconseguia 1.477 vots a les eleccions municipals i entrava a l'ajuntament amb una regidora. Ara, la formació presenta un llibre que repassa aquesta evolució fins avui en dia. Un llibre que han presentat als mitjans de comunicació en un acte a la Fonda Europa.

El llibre està format per 54 articles distribuïts en tres apartats: ciutadà, ciutat i república, precisament els tres apartats en que van dividir el seu programa electoral. Compta amb el pròleg de l'activista i escriptora Assumpta Redondo Altimís, epíleg de la Comissió Permanent de l’ANC-Granollers i una cronologia de fets que va des de l’1 d’octubre de 2017 fins a l’obtenció de la regidora Mònica Ribell.


La formació ha explicat que compten amb 1.200 exemplars que repartiran gratuïtament entre els seus electors, ciutadans de Granollers, altres assemblees locals de Primàries Catalunya i amics, coneguts i públic en general. "Volem que sigui un retorn atot allò que ens han donat els granollerins en el darrer any", ha destacat la formació.

Primàries ha ressaltat que es tracta d'un llibre "fet per granollerins i pels granollerins". "Un llibre amb moltes preguntes i molt poques respostes. El nostre grup municipal és el més petit i, evidentment, restem a l’oposició. Però restar a l’oposició o ser petits no equival a la inacció o a no intentar fer feina", han defensat. La formació insisteix que ni són ni pretenen ser polítics: "Som aquí per aprendre i compartir. El que volem és fer política, i demostrar que hi ha una altra manera de fer-la de la que hem viscut, i sofert, en els darrers temps, segons alguns, o des de sempre, segons els altres. Una política basada en la transparència, els valors, la sinceritat, el treball, l’esforç, la igualtat d’oportunitats, la iniciativa, llistes obertes de veritat, el talent i nous lideratges sorgits de la societat civil. Lluny de partits, de càrrecs, pactes en despatxos tancats i llistes fetes a dit i en base a interessos purament electorals o partidistes".


També han destacat que Granollers va ser la ciutat de Catalunya, amb més de 20.000 habitants, en què el moviment Primàries Catalunya va obtenir millor resultats percentualment i la ciutat, a banda de Barcelona, on una llista seva va obtenir el major nombre de vots totals.

L'acte de presentació del llibre ha comptat amb les intervencions de Mònica Ribell, Joan Ricart, Carles Canet, Oriol Vila, Jordi Planas, Andreu Ballús, Estel Brugulat i Lourdes Sánchez. 

 

Participació