cuina

RECEPTA ​«Baba ganoush»

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 28 de juny de 2020 a les 17:52 |
Baba ganoush. | Manel Baxerias
Ingredients per a 2 persones:

1 albergínia gran

1 cullerada sopera de pasta de tahine
El suc de ½ llimona

1 gra d’all sense el germinat
1 cullerada de comí (jo no ni poso)

Oli d’oliva extra verge
Un polsim de sal
Un polsim de pebre vermell dolç
 
Preparació:

Si podem escalivar l’albergínia a la brasa, millor, hi dona un gust diferent amb toc torrat de brases. Si no és el cas la tallarem de llarg a llarg amb un ganivet, li farem unes petites incisions amb diagonal a la carn i la coem al forn a uns 180º C durant uns 40-45 minuts aproximadament.

Una vegada ja sigui cuita la deixem refredar, en retirem la carn amb un cullera i la reservem.
Tallem un gra d’all net del germinat i el posem al got de la batedora on també  hi afegirem la cullerada de tahine, una cullerada d’oli d’oliva extra verge, el suc de ½ llimona, la polpa d’albergínia, el comi si en poseu i un polsim de sal, ho trinxem amb la batedora fins obtenir una pasta ben fina.

A l’hora de servir-ho ho podem decorar amb el pebre vermell dolç, o bé amb julivert trinxat, sèsam i un raig d’oli d’oliva.

Originalment s’acompanya amb pa de pita, si no en tenim ho podem fer amb unes torradetes.
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació