coronavirus

514 nens comencen a Granollers uns casals d'estiu marcats per la pandèmia

La xifra és un 29% inferior a la de l'any passat

per Redacció , 27 de juny de 2020 a les 11:53 |
Detall de la imatge del programa del 'Fes-te l'estiu'. | Ajuntament de Granollers
Els casals d'estiu, activitats esportives i itineraris Gra que organitzen cada any l'Ajuntament de Granollers, des dels 3 anys fins a 16 anys, es posen en marxa dilluns 29 de juny. Unes propostes que estan condicionades per la situació sanitària.

En total s'hi han inscrit 514 nens i nenes i joves: casal escolta, 48 participants; casal Salvador Espriu, 61; casal Lledoner, 65 participants; casal Salvador Llobet, 81; casal Ferrer i Guàrdia, 69; casal Estades Musicals, 81 participants; activitats esportives, 144 participants; casal lingüístic, 20 participants; i Itineraris GRA, 92 joves inscrites. L'any 2019 la participació va ser de 727 nenes i nens, la qual cosa suposa una baixada d'un 29% en les inscripcions.

 
L'edició del Fes-te l'estiu d'aquest any ve marcada per l'establiment de protocols per a la prevenció de contagis a causa de la pandèmia de la Covid. Els més destacats són la reducció dels grups a un màxim de 10 persones, el que ha obligat a estendre els casals a diversos espais de la ciutat, que es desinfecten i ventilen diàriament, i el seguiment de l'estat de salut dels participants. A més, l'oferta, s'ha allargat fins a la segona quinzena d'agost amb el casal organitzat per l'Associació Cultural i les activitats esportives, proposades per l’Associació Tecnivallès Esports.

 
Pel que fa a les activitats, estan vinculades a l’acompanyament emocional, els aprenentatges lligats a la curiositat, la creativitat, la participació, el joc i el treball en equip, entre d'altres. I també aquelles que ajudin a garantir l’autoprotecció i els hàbits d’higiene i seguretat.

 
El consistori ha precisat que oferir els casals d'estiu en grups més reduïts i incrementar l'oferta, també durant part del mes d'agost, té un impacte de 100.000 euros no previstos en el pressupost de l'Ajuntament de Granollers. 

 

Participació