mobilitat

Pedalada reivindicativa a Granollers per «recuperar la ciutat»

Els participants es van aturar al passeig Fluvial, la Ronda Sud, l'Hospital de Granollers i la Ronda Nord

per Redacció , 22 de juny de 2020 a les 22:26 |
Els participants, durant l'aturada a l'Hospital de Granollers. | Granollers Pedala
Desenes de persones han participat, aquest diumenge al matí, a la pedalada reivindicativa organitzada per Granollers Pedala. Segons va destacar l'entitat, l'objectiu de la jornada era "recuperar la ciutat": "Cada dia som més les qui demanem una ciutat més humanitzada, sense tants vehicles motoritzats i amb més espai per vianants i bicicletes", va destacar l'entitat a les xarxes socials.

La passejada va tenir diverses parades: els ciclistes es van aturar, per exemple, a la Ronda Sud, per fer-se ressò de la lluita veïnal que demana "transformar una via ràpida que separa barris en un eix permeable sense tant trànsit que faciliti la connexió amb els barris del sud". A més, es van recordar els membres de la plataforma desapareguts les últimes setmanes.


Els participants de la marxa també es van aturar al passeig Fluvial, coincidint el tall al trànsit motoritzat. En aquest punt van reclamar que s'estengui fins al Parc Firal i que sigui durant tots els dies de la setmana: "Com la bici, que volem que a més d'oci i esport, també ens serveixi pels desplaçaments de cada dia", van destacar.

Els ciclistes també es van aturar a la rotonda de la Ronda Nord, davant la nova botiga de Bicicletes Segú. Segons informa Granollers Pedala, aquí van reivindicar "les botigues i la indústria de la bicicleta a la nostra comarca, en contrast amb el declivi de l'automoció i les ajudes milionàries que es donaran per a vehicles contaminants".


L'altre punt on es van aturar va ser a l'Hospital de Granollers per reconèixer la tasca del personal sanitari, reivindicar una sanitat pública amb els recursos necessaris destacar i les xarxes ciutadanes de suport com Teixim Xarxa. A més, van reclamar aparcaments de bicis per públic i personal sanitari a l'hospital.

 

Participació