cuina

RECEPTA ​Arròs de marisc amb salmorreta

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 14 de juny de 2020 a les 12:42 |
Arròs de marisc amb salmorreta. | Manel Baxerias
Ingredients per a 4 persones de base de salmorreta:

3 nyores

6 grans d’all
2 tomàquets madurs uns 150 grams aprox.

120 ml oli d'oliva verge extra
Unes fulles de julivert

 
Per l’arròs:

400 gram d’arròs bomba
1.200 ml de fumet de peix
1 sípia bruta
8 escamarlans
Un grapat de petxines
Una cueta de rap petita
3 carxofes
Oli d’oliva suau
Sal i pebre negre recent molta
 
Preparació:

Per preparar la salmorreta, el primer que farem serà netejar les nyores, els hi traurem el peduncle, les llavors de l'interior i les partirem al llarg, tan punt tinguem les nyores a punt pelem els grans d’all i els hi traiem el germen de l’interior, reservem.

Per continuar posem dins de un  cassó l’oli d’oliva, afegim les nyores i ho posem al foc no gaire fort, quan l’oli comenci agafar temperatura incorporem els grans d’all deixant-hi coure, quan els grans d’all comencin a daurar-se afegim el julivert fresc i el tomàquet triturat, ho deixem coure uns 5 minuts aproximadament  i afegim el punt de sal.
Per últim quan el sofregit sigui llest, només ens quedarà triturar-ho, passem el sofregit al got de la batedora i ho triturem fins a tenir una barreja homogènia.

Per l’arròs

Posem escalfar el fumet de peix.

Posem la paella a escalfar amb una mica d’oli i hi sofregim la sípia que ja tindrem prèviament  neta i tallada en trossos d’uns 2 cm. fins que estigui daurada, marquem també els escamarlans i el rap també tallat a daus de la mateix mida que la sípia i que haurem salpebrat prèviament. Reservem.

En un altre cassó amb una mica d’aigua i sal procedirem obrir les petxines, just s’hagin obert, les traiem i reservem. Courem les carxofes tallades en octaus fregint-les fins que siguin daurades. Reservem.

Afegim una mica més d’oli a la paella, baixem el foc per escalfar la salmorreta (recordeu una cullerada sopera per persona) donant-li un parell de voltes, tornem a incorporar els daus de sípia,  la melsa de la sípia i els daus de rap. Afegim l’arròs i el sofregim amb la resta d’ingredients un parell de minuts, passat aquest temps anem mullant l’arròs amb el fumet calent i remenant-ho. Afegim el fumet en petites quantitats a mesura que l’arròs el vagi absorbint (el tractament es com un risotto) rectifiquem, si cal, el punt de sal i quan faltin uns parell de minuts afegim les petxines, els escamarlans reservats i els trossos de carxofa.
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació