coronavirus

«Aquesta nit no he pogut dormir perquè estava molt nerviosa. Tenia moltes ganes de veure'l»

La Cesca visita el seu germà, que viu en una residència de les Franqueses, després de tres mesos sense veure's

per Jaume Ventura , 9 de juny de 2020 a les 18:46 |
La Cesca i el seu germà, durant la trobada que han tingut. | Jaume Ventura
Una de les novetats de la fase 2 és que els familiars d’usuaris de residències d’avis ja poden entrar a visitar-los, tot i que amb estrictes mesures de seguretat.

És el que passa des d'aquest dilluns a la residència Palau, de les Franqueses del Vallès, on hi viuen 48 usuaris. La Cesca hi ha anat a veure el seu germà gran, al que no veu en persona des de fa tres mesos: "Aquesta nit no he pogut dormir perquè estava molt nerviosa. Tenia moltes ganes de veure'l", reconeix a NacióGranollers.


Abans d'entrar, però, cal aplicar un conjunt de mesures de seguretat i prevenció: control de temperatura, desinfecció de les soles de les sabates, mascareta i guants. Un cop dins del centre residencial, els familiars es troben en una sala habilitada per aquestes trobades, i seuen cadascú en una punta. Poden parlar durant uns minuts, però està prohibit que es toquin, s'abracin o es facin petons. "Si això significa que el pugui veure i garantir la seguretat de tothom, no hi ha cap problema", reconeix la Cesca. També els hi poden portar objectes, sempre i quan estiguin embolicats i es puguin desinfectar abans de donar-los als residents.

Des del centre geriàtric s'explica que aquestes visites també ajuden, i molt, als residents: "És una alegria molt gran per ells, ho esperaven amb moltes ganes. Per algun d'ells, fins i tot, era necessari", explica Mònica Fernández, directora de la residència.

​​
​​​
​​​​
​​​​​

 
 

 

Participació