cuina

RECEPTA ​Bacallà «à Brás»

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 7 de juny de 2020 a les 10:35 |
Bacallà 'à Brás'. | Manel Baxerias
Ingredients per 2 persones:

200 grams de bacallà dessalat  i esqueixat

250 grams  de patates de varietat “agria”, especials per a fregir
4 ous

1 ceba de figueres
1 gra d'all

Julivert
Oli d'oliva
Olives negres sense pinyols
Sal
 
Preparació:

Talleu les patates a forma de tipus palla i deixeu-les amb un bol amb aigua freda, per eliminar-ne el midó. Talleu la ceba en juliana i l’all molt petit.

Per fregir les patates primer assequeu-les amb paper de cuina i desprès ja podeu fregir-les en oli ben calent, quan siguin ben daurades, passeu-les a un plat sobre de paper de cuina per eliminar-ne l’excés d’oli. Saleu-les un cop fregides i reserveu.

En una paella poseu a coure la ceba i l'all, quant la ceba comenci a ser  transparent hi afegíreu el bacallà esqueixat juntament amb la meitat de les patates reservades. Remeneu tot bé i tot seguit incorporeu-hi els ous sense batre’ls i seguiu movent-ho tot com si féssiu uns ous remenats, deixant-ho coure a baixa temperatura per tal que quedi melós i no ressec.

Un cop cuit, serviu amb una pinzellada d’olivada al fons del plat i amb un motlle  d ’emplatar poseu unes quantes patates al fons i per sobre remenat de bacallà. Escampeu per sobre una mica de julivert fresc picat, la resta de patates i unes olives negres.
 
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació