Territori

Territori impulsa la millora de la seguretat viària de la C-59 entre Sant Feliu de Codines i Moià

Es licita la redacció del projecte constructiu, que inclourà actuacions en el ferm i en les interseccions

per Redacció , 4 de juny de 2020 a les 15:12 |
Mapa de la C-59 en el tram licitat | Territori
El Departament de Territori i Sostenibilitat té en licitació la redacció del projecte constructiu per definir les actuacions necessàries per al condicionament d'un tram de 13 quilòmetres de la C-59, entre Sant Feliu de Codines i Moià. Aquesta actuació, per a la qual s'estima una inversió d'1,5 milions d'euros, permetrà afavorir la seguretat viària i la comoditat en la conducció. La redacció del projecte constructiu es licita per un import de 78.000 euros i un termini de vuit mesos.

El projecte abasta el tram de la C-59 entre el final de la zona urbana de Sant Feliu de Codines fins a la intersecció amb la carretera N-141c, a Moià. Comprèn també els termes municipals de Castellterçol i Sant Quirze Safaja. Les actuacions que s'inclouran són, principalment:


- Millora del ferm, amb una millora prèvia en aquells punts on es detectin més desgast.
- Construcció de cunetes trepitjables, que permeten donar un sobreample a la carretera.

- Adequació de la senyalització vertical, horitzontal i d'orientació.
- Millora de les barreres de seguretat i de l'abalisament.

- S'estudiarà la millora de dues interseccions, als termes de Castellterçol i de Moià, que donen accés a zones industrials.
- S'analitzaran actuacions per reforçar la separació de sentits de la circulació, la senyalització d'encreuaments i les condicions de seguretat en els trams d'avançament.
- S'estudiarà la reordenació d'accessos en tot el tram.

 

Participació