coronavirus

«​Fins ara, l'habitatge era un dret fonamental. Ara, a més, és la primera línia de defensa contra el coronavirus»

Diverses PAH del Vallès Oriental es manifesten a les portes dels jutjats de Granollers

per Jaume Ventura , 4 de juny de 2020 a les 12:50 |
Els manifestants, a les portes dels jutjats de Granollers. | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una cinquantena de membres de les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca del Vallès Oriental s’han concentrat aquest dijous al matí a les portes dels jutjats de Granollers. Ho han fet per posar el crit d'alerta davant l'amenaça del reinici dels desnonaments, i per destacar que, si abans ja consideraven que l’habitatge era un dret fonamental, ara encara ho és més: “S’ha convertit en la primera línia de defensa per protegir-se del coronavirus”, ha destacat a NacióGranollers Xosé Lombao, de la PAH Granollers. “Cal una llar, però una llar en condicions”, ha defensat.

Els concentrats han exigit el dret a l’habitatge, però també han posat el crit al cel pel temor que tenen que la represa de l’activitat als jutjats porti a reiniciar els desnonaments, tant els que s’han anul·lat les últimes setmanes com els que hi havia previstos per juny i juliol: “Volem que no se’n puguin fer fins que les persones vulnerables no tinguin un reallotjament”, ha destacat Maria Antònia Castellanos, de la PAH Cardedeu. Els manifestants han demanat als jutges decans que intervinguin per demanar a la resta de jutges que tinguin en compte aquesta consideració.


Castellanos també ha explicat que a l’estat es van aturar temporalment els desnonaments que estiguessin causat per culpa del coronavirus, però ha alertat que això no ha passat en els casos de les famílies vulnerables que ja tenien una data fixada: “Temem que posin data als desnonaments que es van quedar sense”, ha reconegut.


​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació