coronavirus

El mercat de Granollers d'aquest dijous incorporarà 21 parades no alimentàries

Roba, parament de la llar, complements i sabates s'instal·laran a la plaça de Can Comas i en un tram del carrer Príncep de Viana

per Redacció , 3 de juny de 2020 a les 13:35 |
Imatge del mercat dels dijous de Granollers amb les noves mesures de seguretat. | Ajuntament de Granollers
El mercat de Granollers d'aquest dijous 4 de juny incorporarà 21 parades no alimentàries que s'instal·laran a la plaça de Can Comas i en un tram del carrer Príncep de Viana. A partir de demà es podran trobar també parades de roba, complements, parament de la llar i sabates, entre d'altres. D'aquesta manera se sumaran a les 71 parades d'alimentació que ja formaven part del mercat i que es mantindran a l'avinguda del Parc i a les places Barangé i Pau Casals. Encara en la fase 1 de desconfinament, el mercat de dijous 4, no pot superar la limitació del 25 % de les parades habituals. Per accedir a l'àmbit de Can Comas, s'han establert dues entrades, una a la cantonada del carrer de Sant Jaume amb el carrer Anníbal i una segona a la cantonada del carrer Molí amb el carrer Menéndez Pelayo. L'aforament en aquest espai serà com a màxim de 100 persones.

En un comunicat, l'Ajuntament de Granollers ha destacat que la incorporació de les noves parades no alimentàries s'ha fet mitjançant sorteig públic. A més, el consistori explica els motius de la nova ubicació: "Es deu a la necessitat de complir les condicions de seguretat necessàries: tenir delimitat el perímetre del mercat, controlar l'aforament i distanciament entre parades. Es tracta de mesures marcades pel Pla per la transició cap una nova normalitat del Ministeri de Sanitat i la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat". 


Com és habitual en aquestes darreres edicions del mercat, tècnics municipals gestionaran l’afluència de gent al mercat. L'avinguda del Parc seguirà estan tallada al trànsit, entre les 5 i les 14 hores, aproximadament, tot i que es garanteix l'entrada i sortida de vehicles a l'estació d'autobusos. L'horari de venda al públic és de 9 a 13.30 h i hi ha un horari preferent per a persones més grans de 65 anys, de 9 a 10 h. 

Els/les compradors/es han de complir un seguit de mesures higièniques: mantenir la distància de seguretat de 2 m entre persones; no tocar els productes alimentaris; pagar amb targeta bancària, si és possible; i portar mascaretes. Pel que fa als paradistes, és obligatori l'ús de guants i mascaretes i les parades han de tenir entre elles una distància frontal de 6 metres.​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació