cuina

RECEPTA ​Bescuit de llimona

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 2 de juny de 2020 a les 00:02 |
Bescuit de llimona. | Manel Baxerias
Ingredients

260 grams de farina fluixa

250 grams de sucre
4 ous grans L

300 grams de llet sencera
165 grams de mantega fosa i freda

12 grams de llevat químic tipus (Royal)
Un pessic de sal
Ratlladura de una llimona gran (només la part groga de la pell)
El suc de una llimona
Sucre llustre per decorar

Elaboració: 

Preescalfeu el forn a 180 º C. Folreu un motlle de cake, dels rectangulars i alts,  amb paper de forn o engreixeu-lo, i després passeu-li farina.

Foneu la mantega al microones, només perquè estigui fosa,  no calenta,  així podrem afegir-la a la preparació.

Barregeu la farina, amb el llevat i la sal, tamiseu la barreja. Reserveu.

En un bol incorporeu el sucre, amb la ratlladura de llimona i remeneu deixeu-ho uns 10 minuts per tal que el sucre s’impregni d’oli essencial de la llimona, passat aquest temps afegiu a la barreja els ous i bateu ben fort, fins doblar el volum, moment en que incorporareu la llet i la mantega, seguiu batent, i per últim incorporeu-hi el preparat anterior de la farina tamisada, per tandes per què no quedin grumolls.

Passeu la barreja al motlle i poseu-lo al forn uns 20 minuts a 180 º C, passats els 20 minuts baixareu la temperatura a 170º C, uns 35 minuts més; un total 55-60 minuts aprox.
Transcorregut el temps comproveu la cocció amb el sistema del escuradents al centre del bescuit.

El càlcul de temps varia segons el tipus de motlle, si el motlle és baix i rodó, per exemple caldrà restar uns 8 minuts aprox.

Un cop cuit deixeu-lo refredar en una reixeta uns 5 minuts, passat el temps el punxeu i l’aneu pintant amb el suc de llimona, deixeu-lo refredar del tot i ja podeu desemmotllar i decorar amb una ica de sucre llustre i gaudir del bescuit.
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació