coronavirus

Catalunya registra 10 noves morts per coronavirus en les últimes 24 hores

Salut afegeix un total d'11 defuncions més en el balanç de l’última setmana, que eleven la xifra total a 12.280

per NacióDigital , 1 de juny de 2020 a les 23:59 |
Dades del 1 de juny. | ND

El Departament de Salut ha informat de 11 noves morts per Covid-19, 10 en les últimes 24 hores. D'aquesta manera el global de morts queda en 12.280 persones que ja han mort des de l'inici de la pandèmia. 

Pel que fa les altes s'han registrat 42 més, elevant el total a 38.154. Pel que fa las pacients greus hi ha dos casos nous, sumant així un acumulat de 4.066. Encara que actualment es matenen els mateixos 163 que ahir.En les últimes 24 hores els positius testats s'han enfilat fins els 67.060 casos, amb 156 nous en les últimes hores. 
D'entre les víctimes, 6.706 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 3.965 a una residència i 777 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació

 
ACLARIMENT SOBRE LES DADES
El Departament de Salut ofereix diàriament dades globals dels infectats per coronavirus i dels morts registrats de forma acumulada i, en paral·lel, ofereix dades dels casos diaris de forma retrospectiva. La diferència dels casos acumulats oferts un dia respecte l'anterior, però, no coincideix amb els casos diaris detallats relatius al dia en qüestió, ja que sovint els infectats o morts no es notifiquen fins algun o diversos dies més tard de produir-se. És per això que NacióDigital ha optat pel criteri de destacar cada dia la diferència en els casos acumulats, encara que aquests no coincideixin amb els casos del dia en qüestió, atès que la xifra definitiva d'un dia en concret no es coneix fins uns dies després. Tot i això, en els gràfics, les dades antigues es van actualitzant periòdicament per oferir una imatge més fidedigna de l'evolució de l'impacte de la pandèmia, dia a dia. La data de la darrera actualització retrospectiva hi està indicada en el peu, motiu pel qual les xifres dels dies posteriors i immediatament anteriors s'han d'entendre com a provisionals, subjectes a correccions futures. 

Participació