coronavirus

Mollet no reobrirà les escoles bressol municipals perquè els criteris de la Generalitat «no ofereixen garanties de seguretat»

El consistori defensa que "el principal criteri que ha portat a prendre aquesta decisió és la seguretat dels infants, les seves famílies i els docents"

per Redacció , 1 de juny de 2020 a les 21:13 |
Una escola bressol de Mollet. | Ajuntament de Mollet del Vallès
L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha decidit no obrir les Escoles Bressol Municipals "mentre el Departament d’Educació mantingui les actuals condicions de reobertura que ha fet públiques". En una nota feta pública aquest dilluns, el consistori lamenta que aquestes condicions "no garanteixen la seguretat sanitària dels infants, les seves famílies i dels docents, trenca el model educatiu establert i tampoc facilita la reconciliació familiar i laboral".

El consistori defensa que "el principal criteri que ha portat a prendre aquesta decisió és la seguretat dels infants, les seves famílies i els docents". Segons el regidor d'Educació, Raúl Broto, "els criteris de reobertura marcats per la Generalitat no ens ofereixen garanties per protegir i salvaguardar aquesta seguretat”.


Broto també ha justificat aquesta decisió pel fet que les condicions indicades pel Departament d’Educació “tampoc permeten la continuïtat del nostre projecte pedagògic, basat en potenciar les capacitats d’autonomia i descoberta dels infants”. Per Broto, després d’aquest llarg període en el que els infants no han pogut anar a les escoles “el retorn en aquestes condicions no és adient si tenim en compte, per exemple, que els infants no podran reconèixer a la seva docent referent, ja que serà obligatori l’ús de mascaretes, ni podran jugar o interactuar amb els seus companys i companyes”. A més, “la reduïda ràtio d’alumnes per aula que es planteja pot provocar que els infants s’hagin de reubicar en grups, espais i/o amb un professorat (mestre/a o educador/a) diferents a l’habitual amb totes les conseqüències negatives que això pot provocar”.

En referència a la conciliació laboral i familiar, per l’Ajuntament de Mollet, l’horari establert de 9h a 13h i la obligació d’esglaonar l’entrada dels grups amb 15 minuts de diferència, "fan complicat preveure que aquesta conciliació de les famílies es pugui dur a la pràctica".


Fins i tot, encara que es decidís ampliar aquest horari fins la tarda, Raúl Broto recorda que “no veiem la possibilitat d’oferir el servei de menjador amb les condicions sanitàries i de seguretat adients”.   

 

Participació