política municipal

Pladevall renuncia a l'alcaldia de Sant Feliu de Codines després de 13 anys

També deixarà de ser regidor

per Redacció , 30 de maig de 2020 a les 09:34 |Pere Pladevall ja no és alcalde de Sant Feliu de Codines, després de 13 anys al càrrec. Aquest divendres al vespre s'ha celebrat -després dels problemes tècnics de dimecres- el ple telemàtic en què ha presentat la seva renúncia com a batlle i com a regidor de Junts per Sant Feliu de Codines -el partit independent amb què va concórrer després d'abandonar el PSC-, una de les condicions del pacte de govern amb el PSC i després de la polèmica per les seves declaracions sobre la comunitat xinesa i el coronavirus.


En la seva intervenció, Pladevall ha recordat com va entrar al consistori -llavors amb el PSC- per treure'l de l'estat en què es trobava en aquell moment: "Volíem fer de Sant Feliu un poble més obert, on tots fóssim escoltats i que el govern municipal fos de tothom", ha destacat. El ja exalcalde ha defensat que en els anys del seu mandat el poble ha canviat molt i que ara "hi ha molts més equipaments esportius, culturals i cívics, més activitat econòmica i més vida col·lectiva".

Pladevall també ha destacat que "sempre hem guanyat les eleccions" i ha demanat disculpes: "Segur que m'he equivocat en moltes coses, però si no hagués fet res no m'hagués equivocat".


Per part de l'oposició, Pau Ibars, d'ERC, ha agraït la tasca de Pladevall "perquè el càrrec comporta feina, maldecaps i enfrontaments", tot i que també ha lamentat que "en algun moment lamentem que s'han perdut les formes".

Rubén López, pel PSC-CP, també ha destacat els anys de Pladevall al càrrec il'ha qualificat de "bon alcalde per Sant Feliu".


Ara s'obre un període de deu dies perquè la substituta temporal de Pladevall, la primera tinent d'alcalde, Maria Mercedes Serratacó, convoqui un ple per votar el substitut o substituta.
 

 

Participació