coronavirus

Granollers suspèn la Festa Major de Blancs i Blaus

La Comissió de la festa reconeix que la seva magnitud podia posar en risc a les persones que hi assistissin

per Redacció , 28 de maig de 2020 a les 17:47 |
Imatge de la Festa Major de Granollers 2019. | T. Torrillas
Granollers no viurà aquest estiu la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers. Així ho ha acordat la comissió organitzadora, formada per la colla dels Blancs, la colla dels Blaus i l'Ajuntament de Granollers, en una decisió que ha estat anunciada aquest dijous al vespre en una roda de premsa virtual. Segons ha destacat l'ajuntament en un comunicat, es tracta d'una "decisió difícil, costosa i dolorosa que s'ha pres després d'intenses reunions i debats, que es van iniciar el 30 de març, en ple confinament per la crisi sanitària provocada pel coronavirus".

El consistori també ha explicat que s'han valorat, analitzat i estudiat possibles escenaris en funció de com podria avançar la desescalada del confinament i que les dues colles han treballat intensament "valorant propostes i oferint opcions festives assumibles".


La regidora de Cultura, Maria Villegas, ha destacat que la Comissió de la Festa Major "ha valorat que la magnitud de la Festa Major de Blancs i Blaus podia posar en risc a les persones que hi assistissin. La festa major d'aquesta ciutat és en essència participativa, i el que estan marcant les directrius sanitàries i de protecció de la salut, no ens permeten que ho sigui en tot el seu exponent. Al mateix temps la festa major ha crescut amb els anys i el gran volum de persones que es concentren en els diferents punts del centre de la ciutat podria posar en risc la salut de totes".

El representant de la colla dels Blancs, Xavi Raich, ha explicat que "el treball de cooperació amb les entitats conforma el camí a seguir i sabem que la festa serà diferent però serà igualment la nostra festa". La cap de colla de Blaus, Jennifer Moreno, ha convidat a deixar "en pausa" la Festa Major de Blancs i Blaus en pausa i construir "una alternativa provisional a la nostra festa".


L'alcalde, Josep Mayoral, ha afegit que "en moments difícils cal prendre decisions difícils, i aquest cop busquem una samarreta unitària, ni balnca ni blava, de Granollers. Ens aturem un moment per seguir endavant amb l'orgull de ser d'on som, com som i treballar com treballem".

Malgrat que no sigui possible fer la festa de Blancs i Blaus, es crearà una taula de treball conjunta amb les diferents entitats de cultura popular que participen de la festa major. Aquesta taula oberta a les entitats treballarà en una proposta d'una programació cultural a finals d'agost.


Al mateix temps, l'ajuntament granollerí considera que és necessari "començar a reactivar el sector de la cultura". Per aquest motiu a finals d'agost la ciutat tindrà una programació cultural organitzada conjuntament per Ajuntament, colla dels Blancs, colla dels Blaus i les entitats: "Una festa diferent que permeti amb garanties i seguretat poder gaudir de la cultura i de tornar a trobar els espais de celebració i il·lusió". 

Participació