VÍDEO Els treballadors de l'Hospital de Granollers reclamen millores i més inversió pública

La plantilla reclama més llits per habitant i un nou conveni

per Redacció, 27 de maig de 2020 a les 19:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Els treballadors de l'Hospital de Granollers han tornat a sortir al carrer per fer públiques les seves reclamacions. A les portes de consultes externes, la plantilla ha destacat la importància de comptar amb millores i, sobretot, més inversió pública.


La presidenta del comitè d'empresa, Fina Sànchez, ha reclamat "una sanitat pública i de qualitat per a tota la ciutadania", alhora que ha criticat que el Vallès Oriental és un dels territoris amb menys llits per habitant, una de les circumstàncies que insisteixen que ha de canviar. També han demanat equiparar les ràtios als professionals europeus per deixar d'estar "a la cua d'Europa" i salaris dignes: "No hem recuperat les retallades del 2008", han avisat.

Una de les eines que ajudaria, segons els treballadors, seria comptar amb un nou conveni col·lectiu, però també que la paga per objectius no quedi condicionat a l'equilibri pressupostari de l'empresa i que cobrin el plus de vacances, una quantitat que asseguren que no van percebre en el període 2015-2018.


Els treballadors sanitaris també han insistit que volen "treballar segurs", per la qual cosa han reclamat meures de prevenció  "i EPIs de qualitat". I volen que s'avanci l'edat de jubilació, tenir un temps de solapament "adequat i real" i que no s'externalitzin més serveis: "Ja s'ha fet amb els de manteniment, cuina i higiene", han puntualitzat.

La protesta ha acabat amb un minut de silenci en record de les víctimes de la Covid-19. 

 

Participació