equipaments

​Comencen els treballs per ampliar les àrees de joc a la plaça de la Corona

S'hi col·locaran elements destinats a la primera infànci en una de de les propostes més votades dels pressupostos participatius

per Redacció , 26 de maig de 2020 a les 19:44 |
Els nous jocs de la plaça del Ciclista, encara precintats a causa de les mesures de protecció derivades de la situació de la Covid-19 | Ajuntament de Granollers
La setmana passada van començar els treballs per ampliar les àrees de joc a la plaça de la Corona de Granollers. Es tracta de la darrera actuació que quedava pendent d'executar dins de la proposta Més parcs infantils al centre, una de les més votades dels pressupostos participatius, que s'ha concretat també en nous jocs als Jardins de Can Comas i a la plaça del Ciclista.

En el cas de la plaça de la Corona es substituirà el cautxú de les àrees existents a la plaça, que està malmès, així com dos dels seus elements de joc i es crearan dues petites àrees al costat de la torre d'aigua. Se substituirà el balancí existent per una figura estàtica i l'element de gir serà més petit. A les noves àrees s'instal·larà un petit element d'escalada, per infants a partir de 2 anys i unes molles, a partir de 4 anys. L'objectiu d'aquesta reforma és ampliar el valor lúdic de la plaça per als infants més petits, un espai que té molta pressió social, que conviu amb dos mercats setmanals i és escenari d'activitat diversa. El pressupost d'aquest treballs és de 48.047,99 euros, IVA inclòs. Està previst que aquestes obres durin entre un mes i un mes i mig.

 
Aquest mes de maig també ha finalitzat la instal·lació de dos nous jocs infantils a la plaça del Ciclista, que substitueixen l'únic joc que hi havia. El primer element que s'hi ha posat és per a infants de 6 a 12 anys, on podran posar a prova la seva força i equilibri. El segon és una estructura compacta multijoc, integradora i accessible amb cadira de rodes, destinada a infants de 2 a 8 anys. La inversió en aquest cas ha estat de 52.187.66 euros, IVA Inclòs.

 
Els Jardins de Can Comas també ha incorporat uns jocs especials, es tracta d'elements de línies molt "netes", quasi "zen" que aprofiten la llum solar per activar uns leds o per alliberar una llum suau quan es fa fosc. Les molles també aprofiten el moviment de joc dels infants per activar uns leds interns. En aquest cas la inversió ha estat de 34.425,09 euros, IVA inclòs.

 

Participació