coronavirus

Granollers aprova un pla de 50 mesures per afrontar les conseqüències del coronavirus

Del juny al desembre s'aplicaran les accions del pla de recuperació

per Redacció , 26 de maig de 2020 a les 13:28 |
La façana del consistori. | Ajuntament de Granollers
Un pla "per protegir les persones vulnerables i recuperar el dinamisme de la ciutat". Això és el que s’ha aprovat a Granollers per unanimitat. En total, un paquet de 50 mesures, 22 de les quals ja s’estan aplicant des de la declaració de l’estat d’alarma: l’habilitació d’un alberg per a persones sense sostre, l’increment del servei d’atenció al domicili, la distribució de dispositius electrònics perquè els alumnes puguin seguir el curs escolar, l’endarreriment dels terminis per al cobrament dels tributs municipals; o l'exempció d'algunes taxes per serveis que no s'han prestat com els residus comercials o l'ocupació de l'espai públic amb terrasses, entre d’altres. Totes aquestes accions tenen un import de 1,4 milions d’euros, que comptabilitzen la despesa efectuada i el que s'ha deixat d'ingressar.

La ciutat ampliarà a partir del mes de juny aquest catàleg amb 28 accions més, que formen part del Pla de recuperació i que es finançaran amb 1,5 milions d'euros procedents de la liquidació positiva del pressupost municipal de l’any passat.


Per les persones en situació de vulnerabilitat es preveu ampliar l’atenció a Serveis Socials i incrementar les ajudes d'emergència i els destinats a infants i adolescents i gent gran.
Quan al treball i empresa, es contractaran 56 persones durant l’any en plans d'ocupació municipals, s’obrirà una línia d'ajuts complementària a la d'altres administracions pel treball autònom i es subvencionaran les empreses que contractin persones durant un any, que creiïn noves empreses o que les comprin.


El comerç, la restauració i el turisme també formen part del pla d’ajudes. Es farà formació en eines tecnològiques per a petits comerços, es reduiran les taxes per les terrasses de fins a un 80% i de fins a un 40% de la de residus i es farà una campanya de promoció per incentivar el consum i el turisme de proximitat.

Pel que fa a la cultura i l’educació, es prioritzaran les produccions locals i comarcals i hi haurà subvencions per assumir les feines realitzades per actuacions suspeses. També es faran casals d’estiu el juliol i agost i s’ajudarà els centres educatius per les despeses sobrevingudes quan iniciïn de nou l’activitat.


El pla també preveu ajudes a les entitats del tercer sector perquè puguin recuperar la seva activitat i a les que reforcin el suport a l'emergència alimentària.


 

 

Participació