coronavirus

Granollers reprèn l'activitat cultural a mida que avancen les fases de la desescalada

El Museu de Granollers ha obert les portes aquest dimarts

per Redacció , 19 de maig de 2020 a les 18:28 |
El Museu de Granollers ha estat el primer en obrir les seves portes dels equipaments culturals de la ciutat després de mesos. Ho ha fet amb l'exposició Objectes personals de l'artista Efraïm Rodríguez. Durant la fase 0 avançada és dels primers equipaments que pot començar a obrir, amb restriccions d'aforament limitat a un terç de l'equipament i manté el seu horari habitual, de dimarts a diumenge de 18 a 21, i diumenge d'11 a 14 h.

Pel que fa a la resta d'equipaments, la Casa de Cultura Sant Francesc i Sala Francesc Tarafa l'Ajuntament de Granollers ha explicat que es posen a disposició d'entitats i ciutadania a partir d'aquest dimarts, adaptant-se a la normativa de seguretat i d'aforament corresponent a cada fase de desescalada.


A partir del 25 de maig Roca Umbert Fàbrica de les Arts també recuperarà part de la seva activitat amb l'obertura dels espais que ocupen els residents. Així doncs, les empreses audiovisuals i coworkers poden tornar als seus llocs de treball al centre Audiovisual, i els artistes professionals retornen als seus tallers de l'Espai d'Arts i del Centre d'Arts en Moviment. La resta d'espais de la fàbrica s'aniran obrint a mesura que s'avanci en les fases de desescalada.

Pel que fa a les dues biblioteques de Granollers, Can Pedrals i Roca Umbert, obriran al públic a partir del 28 de maig, quan es podrà tornar a fer préstec i retorn de documents tal i com estableix la normativa vigent. Els horaris seran ja els de la temporada d'estiu: Can Pedrals, de dilluns a divendres de 15 a 20.30 (dissabtes tancat), i Roca Umbert, de dilluns a divendres de 9 a 14.30 h (dissabtes tancat)


D'altra bandam el Museu de la Tela, Can Cabanyes i l'Adoberia no obriran les portes fins a la fase 2 de la desescalada. I el mateix passarà amb les projeccions al Cinema Edison i Centres Cívics. Tots aquests espais, tot i estar tancats al públic, mantenen l'activitat online per mitjà de les seves webs i xarxes socials. De la mateixa manera, el Gra també està oferint el seus serveis en línia, telèfon i online. A partir de la setmana vinent, i també en format online, els dimecres de 16 a 18 h entra en funcionament el Servei d'Orientació Acadèmica. 

Pel que fa a les taquilles del Teatre Auditori també obriran en fase 2 amb un nou horari per atendre canvis i devolucions: dijous i divendres, de 10.30 a 14h. 


Programació d'estiu

L'Ajuntament de Granollers també ha explicat que durant els mesos de juny i juliol, si l'evolució sanitària ho permet, la ciutat iniciarà una nova programació enfocada a recuperar la vitalitat cultural pròpia dels mesos d'estiu que s'ha vist molt afectada per totes les mesures sobrevingudes per la Covid-19. El consistori ha destacat que està treballant per adaptar aquesta nova programació a la nova regulació, i es preveu que sigui transversal i per a tots els públics. Caldrà inscripció prèvia a les activitats per tal de garantir que no es superi l'aforament permès. La programació es presentarà a principis del mes de juny. 

 

Participació