ENTREVISTA

Raül Garcia, alcalde de Sant Celoni: «Ha fet nosa el Baix Montseny»

Diu que demanarà explicacions a la consellera de Salut i si cal al ministeri perquè «sanitàriament podíem passar de fase. Políticament no ens ho han permès»

per Jordi Purtí, 15 de maig de 2020 a les 21:22 |
Raül Garcia, en una imatge d'arxiu | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, havia posat moltes esperances en que el govern espanyol acceptés la proposta de la consellera de Salut, Alba Vergés, de fer passar a fase 1 de desconfinament la zona del Baix Montseny a partir del dilluns 18 de maig. Finalment no serà així i el batlle de Sant Celoni, com molts veïns de la zona, ha passat de la satisfacció d'ahir, que per primera vegada es va acceptar d''una manera oficial la realitat territorial del Baix Montsey, a la decepció d'aest vespre després de la decisió del govern espanyol. Raül Garcia ho té clar: "Ha fet nosa el Baix Montseny".

- Raül Garcia, alcalde de Sant Celoni, què ha de dir després que finalment el Baix Montseny s'ha quedat fora de la fase 1?


- No ens han reconegut per no ser una entitat territorial prou diferenciada. Ha fet nosa el Baix Montseny. El dia que han donat d'alta l'única persona ingressada al nostre hospital per Covid-19 ens diuen que no pot ser.

- Què representa per la zona seguir en fase 0 dilluns, encara que amb una mica menys de restriccions?


- La veritat és que cada dia de més amb la persiana baixada d'un negoci és perdre un temps molt valuós per reactivar l'economia. Sanitàriament podíem passar de fase. Políticament no ens ho han permès.

"seria dagrair que el ministeri de Sanitat ens ho expliqés, perquè formalment a l'Ajuntament de Sant Celoni ningú ens ha comunicat res del perquè s'ha pres aquesta decisió."


- Podria ser què s'hagi tingut en compte que Sant Celoni és un hospital relativament petit i que dona servei a una zona molt concreta?

- Sincerament penso que ha pesat més que el Baix Montseny no és una entitat territorial formal que no pas per les dimensions del centre hospitalari. De fet, a l'Estat espanyol hi ha províncies amb hospitals més petits. De totes maneres seria dagrair que el ministeri de Sanitat ens ho expliqés, perquè formalment a l'Ajuntament de Sant Celoni ningú ens ha comunicat res del perquè s'ha pres aquesta decisió.

- Per tant, entenc que demanareu explicacions Sanitat o a Salut?

- Parlarem amb Salut per conéixer de primera mà de com han anat les converses i si cal després també demanarem les explicacions oportunes al ministeri. Ens mereixem una explicació convincent.

- Però, malgrat que el Baix Montseny no sigui una unitat territorial el ministre de Sanitat, Salvador Illa, sap perfectament què és el Baix Montseny...

- I tant que ho sap.

- L'altra notícia d'avui, important,  és que a l'Hospital de Sant Celoni ja no hi queda cap pacient de Covid-19. En qualsevol cas segueix muntat tot l'operatiu per prevenció?

- Sí. L'hospital seguira els protocols. No s'havien fet gaires muntatges especials, a part de destinar quiròfans per "ucis" temporals i alguna cosa més de caràcter tècnic que no conec peou bé. Els espais en general, però, s'han recuperat per l'activitat normal.

 

Participació