coronavirus

Aquest dilluns reobren diversos CAP al Vallès Oriental

S'inaugura el de Corró d'Avall i reobre per adults el CAP Sant Miquel, de Granollers, entre d'altres

per Redacció , 15 de maig de 2020 a les 17:42 |
El nou CAP de Corró d'Avall. | Ajuntament de les Franqueses del Vallès
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Atenció Primària al Vallès Oriental obre alguns centres a partir del pròxim dilluns: s'inaugura el CAP de Corró d'Avall, a les Franqueses, i reobre per adults el CAP Sant Miquel, de Granollers  (fins ara estava obert per a atenció pediàtrica); el de l’Ametlla del Vallès (només es farà atenció als adults); i el de Santa Maria de Palautordera. 

Pel que fa al de les Franqueses, està ubicat a l’Espai Can Prat, al carrer de Tagamanent. Com a conseqüència de la situació actual derivada de la pandèmia, per ara, l’activitat s’inicia amb l’atenció d’adults. Quan estigui a ple rendiment, des d'aquest centre, es donarà servei a unes 11.000 persones de Corró d'Avall, Corró d'Amunt, Marata i Llerona. 


La posada en marxa d’aquest centre comporta el tancament del consultori local, que es trobava a la plaça de l’Ajuntament. La nova ubicació disposa de 900 metres quadrats on hi ha 10 consultes, una àrea polivalent i d’extraccions, i espais de treball per als professionals. A més, el centre disposa d’amplis espais d’educació sanitària, que es podran començar a utilitzar quan la situació derivada de la COVID-19 ho permeti. Els professionals que ofereixen l’atenció al nou CAP de Corró d’Avall pertanyen a l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Granollers Nord.

La Direcció d'Atenció Primària - Gerència Territorial Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut ha destacat que la situació que es viu ha obligat a reorganitzat l’accés als serveis sanitaris per poder oferir atenció sanitària amb seguretat. Per aquest motiu, s’han habilitat diverses opcions per contactar amb el centre  abans de dirigir-s’hi presencialment: "El més recomanable és accedir a la programació de visites a través d’aquest web. Aquí apareix una opció on l’usuari pot fer una explicació general del que necessita, perquè el personal d’atenció primària gestioni la petició i contacti amb els pacients". Si no, es pot trucar al telèfon 93 326 89 01. 

Participació