política municipal

Quatre del sis regidors de Junts per la Garriga passen a ser no adscrits

Anuncien la creació d'un projecte local "allunyat de les directrius d’un partit"

per Redacció , 12 de maig de 2020 a les 10:36 |
D'esquerra a dreta: Pubill, Grau, Bernaldo i Esteban, en fotos d'arxiu. | NG
Tal i com ja es va avançar fa tres mesos, els regidors de Junts per la Garriga Jordi Pubill -que va ser alcalde uns mesos al marxar Meritxell Budó-, Joan Esteban i Juliet Grau abandonen el grup i passen a ser no adscrits. A ells s'hi afegeix Xavier Bernaldo. D'aquesta manera, Junts passa de sis a quatre regidors, i només es mantenen Montserrat Llobet i Carlota Torné.

En un comunicat conjunt, Pubill, Esteban, Grau i Bernaldo expliquen que a principis d'any van presentar la baixa al PDCat -el partit que té els drets de Junts per Catalunya- pel que consideren "discrepàncies greus" amb l’executiva local. Els dimissionaris expliquen que han acceptat la sol·licitud de renúncia que, mitjançant l’executiva comarcal, els hi ha demanat el president local del PDCat. Tot i això, afegeixen que fent ús de l’acta personal, no abandonen el consistori i passen a ser regidors no adscrits.


Els dimissionaris també expliquen que en aquesta nova etapa els acompanyaran "la major part" de la llista electoral amb la qual es van presentar a les últimes eleccions municipals. En aquests entit, avancen que en els pròxims mesos presentaran un nou projecte "100%
municipalista, allunyat de les directrius d’un partit i d’una manera de fer que ja no ens representa, que pretén posar les persones al centre de totes les polítiques, capaç de ser un moviment transversal de veritat, que sumi i que ens permeti fer el que tant ens agrada fer: seguir treballant plegats pel nostre estimat poble i la seva gent". 


Afegeixen que les "diferències totalment insalvables" amb l’executiva local del PDCat "han fet impossible, malauradament, mantenir l’essència del que pretenia ser Junts per la Garriga". Finalment, diuen que marxen del grup "per mantenir-la sense l’oposició interna
de l’estructura de cap partit polític".

 

Participació