cuina

RECEPTA ​Pancakes

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 10 de maig de 2020 a les 00:59 |
Pancakes. | Manel Baxerias
Ingredients per 12-14 unitats:
 

200 grams de farina fluixa
2 ous L a temperatura ambient

280 grams de llet sencera
30 grams de sucre

15 grams de mantega fosa  i freda
15 grams d’impulsor químic (tipus Royal)
5 grams d’extracte de vainilla
Un polsim de sal
 
Preparació:
 
Comencem fonent la mantega i la deixant-la temperar, però sense que perdi la seva forma líquida. Batem els ous juntament amb la llet i l'extracte de vainilla, barrejant-ho tot bé. En un bol prou gran tamisem la farina juntament amb l'impulsor químic i el sucre. Barregem tot fins a integrar-ho. Fem un forat al centre, a manera de volcà, i aboquem la barreja d'ingredients líquids. Remenem suaument amb una batedora per tal que s'integri tot bé i per últim hi afegim la mantega i tornem a batre fins que la barreja estigui homogènia.

Col·loquem una paella sobre el foc a temperatura mitjana, la pintem amb un paper de cuina impregnat d’oli, per tal que no s’enganxi i quan estigui  ja calenta aboquem petites porcions de la massa sobre la paella i coem fins quan comencin a sortir petites bombolles a la superfície de les coquetes, llavors les voltegem i coem per l'altre costat durant un minut i mig més. Repetim l'operació fins a acabar amb la massa.

Per tal d’evitar que les coquetes es refredin mentre fem la resta les anirem col·locant sobre un plat cobert amb un drap de cuina net i les conservem al forn a uns 50ºC en el cas de voler-les servir calentes.

Es poden menjar soles, amb melmelades, xarops de fruites o com ho vàrem fer en el nostre cas que les vàrem servir amb una mica de nata muntada i fruits vermells: maduixes i nabius, i un rajolí de xocolata fossa.
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació