coronavirus

El mercat dels dijous de Granollers es trasllada a l'avinguda del Parc a partir del 14 de maig amb la meitat de les parades d'alimentació

Aquest dissabte tornaran els mercats de la Corona i Can Bassa

per Jaume Ventura Busquets, 6 de maig de 2020 a les 13:24 |
Parades d'alimentació al mercat dels dijous a Granollers | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat 12 de març se suspenia el mercat dels dijous de Granollers per controlar l’expansió del coronavirus. Ara, tan aquest com els dels dissabtes a la plaça de la Corona i Can Bassa estan a punt de tornar a l’activitat, però amb canvis destacats.

L’alcalde Josep Mayoral i la regidora de serveis Socials, Andrea Canelo, els han explicat aquest dimecres en una roda de premsa virtual. El mercat dels dijous tornarà a obrir el pròxim 14 de maig. Ho farà, però, a l’avinguda del Parc i amb 32 parades d’alimentació, la meitat de les que hi ha habitualment. Hi haurà una fila de parades a Llevant i les altres a Ponent, des de l’estació d’autobusos fins el carrer Vinyamata, en un recinte que estarà tancat en un perímetre i que deixarà les voreres lliures i permetrà al circulació d’autobusos. Hi haurà tres entrades i sortides amb control d’accés i només hi podrà haver 170 persones al mateix temps i obriran de nou del matí a dos quarts de dues de la tarda, amb prioritat a primera hora per la gent gran.


Pel que fa a l’interior, les parades podran tenir, com a màxim, 9 metres, hauran de deixar entre elles 2 metres de distància pels costats i 6 de forma frontal. Els clients no podran remenar els productes, que seran servits pels paradistes.

Preguntat per com s'escolliran les parades acabaran formant el grup de 32, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha explicat que "primer cal veure quants paradistes estan disposats a venir".


L’equip de govern també ha explicat que l’ús de mascaretes no serà obligatori, però la regidora de Serveis Socials, Andrea Canelo, ha precisat que s'instal·larà cartelleria on explicaran que és molt recomanable.

Això serà en una primera fase. Si les xifres de contagiats segueixen en descens el dia 21 les places Barangé i Pau Casals s’incorporarien al nou espai del mercat, que passaria a tenir les 68 parades d’alimentació. I, si les bones xifres continuen, el 28 de maig es podrien incorporar productes d’altres gammes.


L’equip de govern reconeix que caldrà repensar el mercat: "El mercat del 2021 podrà ser el del 2019? És evident que no. Però Granollers no renunciarà al seu mercat", ha destacat Mayoral. En aquest sentit, també ha destacat que el debat no l'hauran de fer només l'equip de govern i els partits de l'oposició: "L'haurà de fer la ciutat". L'alcalde ha reconegut que haver de tancar el mercat va ser "dolorós" per ell, però que l'evolució de la pandèmia "ha confirmat que va ser una bona solució" i que ara hi ha millors condicions perquè es puguin reobrir i els paradistes puguin tornar a vendre i guanyar-se la vida.

Mayoral també ha lamentat que no han rebut cap instrucció de les administracions, però ha defensat que els ajuntaments no poden esperar. A més, ha reclamat un gran pacte de la Generalitat amb el món local.

Els mercats dels dissabtes

També hi ha novetats amb els mercats dels dissabtes de la plaça de la Corona i Can Bassa, que ja obriran aquest cap de setmana. Canelo ha explicat que el del centre de la ciutat tindrà 12 parades i el de Can Bassa, 4. També estaran delimitats per tanques, amb control d'accés i amb les mateixes mesures de seguretat a l'interior que el mercat del dijous. En aquests dos casos, no hi podrà haver més de 30 persones a l'interior.

 

Participació