cuina

RECEPTA ​Faves de temporada amb costella

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 3 de maig de 2020 a les 20:33 |
Faves de temporada amb costella | Manel Baxerias
Ingredients per 2 persones:

500 grams de faves fresques desgranades

1 barnilla de costella tallada a trossos
3 calçots

4-5 alls tendres
1 tomàquet madur

1 branqueta de menta fresca
Un tapet d’anís
1 culleradeta de postres de pebre vermell dolç
Oli d’oliva extra verge
½ l de caldo de verdures o aigua
Sal i pebre

Preparació:

Poseu a enrossir amb una mica d’oli d’oliva els trossos de costella que prèviament haureu salpebrat, quant siguin rossos els reserveu.

Tot seguit poseu a sofregir a la mateixa cassola els calçots i alls tendres tallats ben petits, quan comencin a estar transparents afegiu-hi la branqueta de menta, incorporeu-li  el pebre vermell tot donant-hi un parell de voltes per tal que no es cremi, afegiu el tomàquet ratllat sense llavors, tot deixant que sofregeixi una mica, quan ja no quedi gens d’aigua del tomàquet, poseu el tap d’anís i deixeu reduir, tan bon punt s’evapori el alcohol i afegireu les faves donant-los unes voltes, torneu a incorporar els talls de costella a la cassola i cobriu-ho tot amb el caldo de verdures, tapeu la cassola (col·locant entre la tapa i l’olla, un paper de cocció o de forn, perquè ajudi a retenir els vapors de l’ofegat) i deixeu coure a foc baix fins que les faves siguin cuites, si cal rectifiqueu de sal.

Si vegeu que queden massa seques i crues podeu afegir més caldo o be aigua, fins que siguin ben tendres. Deixeu reposar la cassola uns 10 a 15 minuts abans de servir perquè es concentrin els gustos.

Per decorar el plat afegiu-li unes fulles de menta fresca.
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació