coronavirus

Una residència de Vilanova del Vallès i set més de la resta de Catalunya, intervingudes pel Govern

La gestió dels geriàtrics crítics s'ha traspassat a altres empreses o a l'administració pública

per NacióDigital , 20 d'abril de 2020 a les 20:29 |
La casa de repòs Verge de la Salut de Vilanova del Vallès. | Ajuntament de Vilanova del Vallès
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de l'inici de l'epidèmia de coronavirus, la Generalitat ha intervingut vuit residències de gent gran. En tots els casos la intervenció s'ha produït després que el Govern no considerés adequada la gestió a càrrec de l'empresa corresponent. Al Vallès Oriental hi ha el cas de la casa de repòs Verge de la Salut de Vilanova del Vallès. Fa uns dies, l'ajuntament va confirmar la decisió per "dotar eventualment dels recursos humans necessaris per garantir una correcta assistència als residents, distribuint més material necessari d’Equips de Protecció Individuals, establint uns procediments molt més estrictes  de neteja, cuina , bugaderia per garantir la continuïtat de l’assistència i revisar i aplicar els  procediments d'aïllament i sectorització dels residents establerts per tal de fer front a la Covid-19".

En les residències intervingudes hi havia una gran quantitat de residents infectats o morts i de personal afectat per coronavirus. Ara la gestió ha estat traspassada a una altra empresa o a l'administració pública directament. 


En concret, primer la Conselleria de Treball i Afers Socials, i després la de Salut, des que va assumir la competència en la matèria el 8 d'abril, han intervingut també la residència Sant Adrià de Sant Adrià del Besòs, la Ballús de Valls, la Prat de Tona, la Marvi Park de Barcelona, la residència Ullastrell d'Ullastrell, la Nostrallar dels Pallaresos i la residència Ca n'Amell, de Premià de Mar.

Aquest dilluns en roda de premsa, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que des de l'inici de l'epidèmia s'han fet un total de 21.500 proves PCR per detectar casos de coronavirus als geriàtrics.  

 

Participació