coronavirus

UGT demana a l'Hospital de Granollers que pagui un incentiu salarial als treballadors per l'esforç de les últimes setmanes

Critiquen que els últims anys mai han rebut la paga per objectius

per Redacció, 16 d'abril de 2020 a les 09:36 |
L'Hospital de Granollers, en una imatge d'arxiu. | Google Street View
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La secció sindical de la UGT a l’Hospital de Granollers ha demanat que el centre aquest any sí que pagui un complement d'objectius al personal sanitari del centre, després de -asseguren- no fer-ho mai del tot els últims anys. Tot i això, el sindicat ja lamenta que "tot i l’esforç evident que està duent a terme el personal sanitari", la direcció probablement no els pagarà enguany aquest extra. "Els treballadors de l’Hospital de Granollers són els que estan suportant el major esforç entre els professionals sanitaris del Vallès Oriental, ja que és l’Hospital de referència i concentra tots els llits d'UCI de la comarca, que s’han hagut de multiplicar per quatre en cinc setmanes", alerta el sindicat.

De fet, UGT assegura que "la resta d’hospitals de la comarca, en canvi, sí han pogut retribuir (en major o menor mesura) aquesta paga. Enguany ja s’ha fet l’ingrés tant a la Fundació Sanitària de Mollet com a l’Hospital de Sant Celoni". "Els professionals de l’Hospital de Granollers es troben sota una tensió, cansament i compromís emocional que esdevindrà en un clamor social d’indignació si un any com el present no es fa l’esforç de retribuir íntegrament aquest incentiu salarial", avisen.


UGT també precisa que la paga d’objectius és un complement salarial variable restituït l’any 2015 al II Conveni SISCAT, el pagament del qual està condicionat a l’assoliment de l’equilibri pressupostari de cada exercici. A l’Hospital de Granollers, si es pagués al 100% significaria una despesa d’uns 3 milions d’euros (incloent la quota patronal). Per tant, per poder pagar íntegrament aquest complement els beneficis de l’hospital l’exercici comptable anterior hauria de ser d’almenys 3 milions d’euros.

El sindicat afegeix que les pagues per objectius dels anys 2011 a 2014 van ser cedides per la plantilla de forma voluntària "degut a què la fundació arrossegava un estat patrimonial negatiu des dels anys 90. Des de la seva restitució l’any 2015 els treballadors de l’Hospital mai han arribat a percebre més d’una tercera part de la paga d’objectius", critica UGT.
 

 

Participació