coronavirus

Granollers truca a les persones de més de 80 anys que viuen soles

A l'acabar, es contactarà amb la gent de la franja d'entre 75 i 79

per Redacció , 15 d'abril de 2020 a les 17:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Treballadors de l'Ajuntament de Granollers, amb la coordinació dels Serveis Socials Municipals i el Punt de Voluntariat, estan ultimant les trucades telefòniques a persones a partir de 80 anys, empadronades a Granollers, que viuen soles i que no havien demanat cap prestació als serveis socials municipals. Segons ha precisat el consistori, són 539 persones a les quals s'estan trucant, aproximadament la meitat de les que tenen aquesta franja d'edat a Granollers. L'objectiu d'aquest seguiment és "detectar possibles necessitats socials derivades del confinament obligat, que posa les persones grans que viuen soles en una situació d’especial vulnerabilitat, al no poder moure's per anar a comprar alimentació o medicaments o tenen dificultats per comunicar-se amb l'entorn".

A cada trucada s'intenta conèixer la situació real de convivència en el domicili de la persona contactada, si algun familiar o veí els cobreix les necessitats, si es troben bé de salut i, si s'escau, activar serveis com la teleassistència o fer-los arribar la compra, entre d'altres. 

 
L'ajuntament granollerí ha afegit que, de les trucades efectuades, la immensa majoria manifesta tenir suport d'un familiar que ha anat a viure amb ells durant l'estat d'alarma, o que viu molt a prop i els acosta els que puguin necessitar. Només una trentena de persones han demanat que els tornin a trucar de nou mentre duri el confinament. 

 
Un cop finalitzin les trucades del grup a partir de 80 anys, s'iniciaran les trucades per a la franja d'edat d'entre 75 i 79 anys, amb el mateix objectiu.
 

 

Participació