cuina

RECEPTA ​Bacallà amb cirerols

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 12 d'abril de 2020 a les 10:46 |
Bacallà amb cirerols | Manel Baxerias
Ingredients per a 2 persones: 
 

2 talls del llom de bacallà sec
24 tomaques cirerols

1 gra d’all 
200 grams de mongetes cuites (fesols)

Farina de cigrons per enfarinar el bacallà
Oli d’oliva
Sal 
 
Preparació: 
 
Agafeu els trossos de bacallà i renteu-los bé sota el raig d’aigua per treure’ls l’excés de sal. Poseu-los en un tupper coberts d’aigua amb la pell a dalt i ho guardeu a la nevera. Deixeu-ho un mínim 4-5 dies en aquesta aigua i quan penseu consumir-lo li canvieu l’aigua 24 hores abans de coure’l.

Aquest punt es el que en agrada a casa, si el voleu més suau de sal canvieu-li l’aigua dues vegades, un canvi cada 12 hores.  
 
Un cop el bacallà dessalat, escorreu-lo i eixugueu-lo amb un drap de cuina net.
 
Poseu ha escalfar una paella amb un rajolí d’oli d’oliva, quan comenci a estar calent poseu-hi l’all per aromatitzar l’oli, tot segut poseu a fregir el tomàquets oberts per la meitat a foc suau.
 
En una altra paella poseu a escalfar les mongetes cuites (fesols) i deixeu que agafin una mica de color.
 
Mentre tot això va fent, enfarineu els trossos de bacallà amb la farina de cigrons i els fregiu en una paella amb oli fins que estiguin  cuits. Si els talls són gruixuts, procureu que es fregeixin bé. Un cop fregits, els reserveu. 
 
Emplateu posant un llit de tomaques al fons del plat juntament amb les mongetes i coroneu amb els trossos de bacallà.

 

Participació