coronavirus

Els delictes a l'àrea de Granollers baixen gairebé un 55% durant les setmanes de confinament

Els Mossos d'Esquadra diuen que en el cas dels robatoris en habitatges la davallada és del 70%

per Redacció , 9 d'abril de 2020 a les 18:13 |
Dos agents dels Mossos d'Esquadra, aquest dijous a Granollers | Jaume Ventura
Des de fa uns dies els Mossos d’Esquadra de l'àrea de Granollers han intensificat la seva presència a l’entorn dels comerços que hi ha oberts al ser considerats essencials, com botigues d’alimentació, estancs o quioscos. Treballen uniformats per ser ben visibles i mantenen contacte amb els botiguers.

Forma part de l’adaptació del cos a la nova realitat generada per l’estat d’alarma, i també al detectar algun delicte en aquests punts. Tot i això, la realitat és que entre març i el que portem d’abril hi ha hagut una considerable reducció dels delictes habituals a la ciutat i al Vallès Oriental. El nou inspector en cap de l’àrea de Granollers, Joan Coll, diu que els delictes han baixat gairebé un 55% de mitjana respecte fa un any, però en el cas dels robatoris en habitatges la davallada ha estat de més d'un 70%.


Tot i aquestes davallades, Coll explica que seran proactius i avisen que els ciutadans es podran trobar controls a les autopistes i a l’accés a urbanitzacions i xalets.

També alerta que a l’entorn de Barcelona hi ha hagut algun cas de robatori amb intimidació en comerços oberts. Precisen que a Granollers no hi ha hagut episodi similar, però sí un encastament i 4 robatoris a farmàcies a la nit, quan ja estaven tancades.


Coll afegeix que la principal missió del cos ara mateix és fer respectar el confinament, però també acompanyar i donar cobertura a les emergències a l’hospital de Granollers. 

 

Participació