setmana santa

Llerona farà un Via Crucis virtual per Divendres Sant

Una vintena de voluntaris posen veu al vídeo

per Redacció, 9 d'abril de 2020 a les 17:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Parròquia de Santa Maria de Llerona, a les Franqueses del Vallès, ofereix aquest divendres 10 de d’abril un camí de la creu inèdit. La seva església preromànica serà l’escenari virtual d’aquest itinerari propi de Divendres Sant, que permetrà seguir amb la tradició des de casa, tot i el confinament del coronavirus: "La proposta permetrà a la comunitat cristiana unir-se en la pregària des de casa per recordar la passió i la mort de Jesús però també per tenir present el patiment actual de tantes altres persones d’arreu del món i per demanar per un present més humà i solidari", ha destacat la parròquia en un comunicat.

La iniciativa compta amb el suport de les famílies vinculades a les misses dominicals, el servei de catequesi, la pastoral de la salut, el grup de muntanya i el mateix consell pastoral. A més, una vintena de voluntaris posen veu al vídeo que s’estrenarà al canal de Youtube de la parròquia, el divendres a les sis de la tarda.


"Finalitat pastoral i comunitària"

El muntatge, segons precisa la parròquia, forma un recorregut en 3D que ressegueix l’interior del temple i les principals sales parroquials i els exteriors del monument històric, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. El gruix de participants del Via Crucis aporten la seva veu, amb la lectura d’una de les estacions que configuren aquest itinerari. Entre estació i estació, la música repetitiva pròpia d’aquesta jornada, amb un cant sobre el sentit redemptor de la creu de Jesús.


El muntatge té una doble finalitat: "A partir d’una solució tecnològica, s’intenten superar les restriccions imposades per la crisi sanitària i garantir, malgrat la distància, la participació dels fidels en la litúrgia. Alhora, és un al·licient positiu que uneix la comunitat cristiana. Amb el recurs senzill de l’àudio, la parròquia té l’oportunitat de tornar a escoltar la veu dels seus iguals i, amb el vídeo, de retornar a espais que aquests dies tots enyoren", precisa el comunicat.

Tal i com recorden, el Divendres Sant és un dia de silenci i d’introspecció en què l’Església recorda la passió i la mort de Jesús per etapes. Són les estacions del Via Crucis. El contingut de l’itinerari que emetrà la parròquia de Santa Maria de Llerona correspon al material que ha editat la Xarxa de Parròquies Ecosolidàries de Justícia i Pau. Es tracta, en concret, del Via Crucis amb Joan Pau II.


El text de l’itinerari evoca diferents passatges bíblics i té com a base el pensament del papa sant Joan Pau II. Amb aquestes reflexions de contingut ecosocial, Karol Wojtyla ja va parlar, fa més de vint anys, de la necessitat de practicar una “conversió ecològica”. En aquest sentit, les quinze estacions d’aquest Via Crucis posen l’èmfasi en la gravetat de la crisi ambiental "i en la necessitat d’una resposta moral i espiritual des de l’Església".

La parròquia de Santa Maria de Llerona destaca que "s’ha reinventat" amb motiu de l’alerta sanitària provocada pel coronavirus. Des que va començar el confinament, han mantingut actius els seus canals a Twitter, Telegram i els grups de whatsapp vinculats als serveis parroquials. En aquestes plataformes comparteixen, entre d’altres, recursos de pregària, reflexions pastorals en vídeo i en àudio i les homilies del responsable pastoral de la parròquia, mossèn Josep Maria Fernández i fotografies de caire més festiu, com les del Diumenge de Rams.

La parròquia també ha posat a disposició del poble un equip de voluntaris per atendre necessitats especials en aquest temps de confinament. I en coordinació amb serveis socials de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, diferents voluntaris joves del Grup de Muntanya compren medicaments i distribueixen aliments entre les famílies que viuen situacions més precàries o que s’han vist obligades a quedar-se a casa en quarantena per la Covid-19.
 

 

Participació