coronavirus

CCOO denuncia la manca d'equips de protecció per al personal sanitari a l'Hospital de Granollers

El sindicat s'ha adreçat a la Inspecció de Treball perquè requereixi als diversos centres hospitalaris que proporcionin el material adequat al personal

per NacióGranollers, 9 d'abril de 2020 a les 17:04 |
Treballadors de l'Hospital de Granollers reclamen més material | NG
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya ha interposat diverses denúncies a la Inspecció de Treball per incompliment de la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals a diversos centres hospitalaris i d'atenció primària i consultoris, com ara l'Hospital de Granollers.

El sindicat ha explicat que "observa mancances de protecció que posen en risc la seguretat i la salut del personal sanitari i no sanitari als sectors del SISCAT, sanitat privada i sector de la dependència", i que és aquesta manca d'equips de protecció individual (EPI) eficaços el que ha provocat "un alarmant increment de contagis entre els professionals", afirma en un comunicat. Segons dades del Departament de Salut, un 17,37% dels positius per coronavirus són professionals sanitaris.


CCOO està recopilant aquesta informació a través de qüestionaris als sanitaris, i s'ha adreçat a la Inspecció de Treball perquè actuï d'urgència i requereixi als centres denunciats que posin a disposició dels professionals mascaretes d'alta eficàcia (FFP2 o FFP3), ulleres de protecció ocular de muntura integral o protector facial completa, guants i bates impermeables.

Els centres hospitalaris als quals fa referència el sindicat són els de Barcelona (Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi a Sant Joan Despí; Benito Menni CASM. Hermanas Hospitalarias del Sagrado Corazón de Jesús a Sant Boi; Fundació Privada Hospital-Asil de Granollers a Granollers; Consorci Hospitalari de Vic a Vic; Consorci Sanitari del Maresme a Mataró; Patronat Municipal Assistencial de Sant Joan de Vilatorrada-Residència d'avis l'Atzavara a Sant Joan de Vilatorrada; Fundació Assistencial Mútua Terrassa FPC (centres atenció primària i consultoris de Terrassa, Rubí, Sant Cugat, Valldoreix, La Floresta, Viladecavalls, Olesa de Montserrat i Ullastrell); Hospital Universitari Mútua Terrassa a Terrassa; i DomusVi Regina), Girona (Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar, Corporació de Salut del Maresme i la Selva a Lloret de Mar; Hospital Sociosanitari Mutuam Girona; Hospital Santa Caterina-IAS a Salt; i Residència Les Vetes), Lleida (Residència Assistida Comtes d'Urgell a Balaguer; Residència Assistida per Gent Gran Balàfia 1; i Hospital Universitari Arnau de Vilanova-ICS) i Tarragona (Residència Ballús, S.L., a Valls; Hospital de Sant Joan S.A.M. a Reus; Gestió i Prestació de Serveis de Salut).
 
 

Participació