redacció

​La tecnologia, una eina que ajuda a mantenir el contacte amb els ingressats

L'Hospital de Granollers rep telèfons mòbils i tauletes perquè els malalts de coronavirus puguin parlar i veure's amb les seves famílies

per Redacció , 8 d'abril de 2020 a les 20:02 |
Personal de l'Hospital de Granollers, amb els dispositius | Hospital de Granollers
L'Hospital de Granollers compta des de fa uns dies amb diversos mòbils i tauletes que utilitzen els ingressats per coronavirus per contactar amb les seves famílies. L'hospital granollerí és un dels centres beneficiats d’una iniciativa del Col·legi de Metges de Barcelona i Omplim els Magatzems, un moviment de voluntaris per fabricar material sanitari contra el coronavirus, que vol que els malalts segueixin parlant i veient-se amb els seus familiars, encara que sigui a través d'una pantalla. 

Els metges expliquen que un bon estat d’ànim també ajuda a combatre la pandèmia. El director de Medicina Interna i Especialització de l'Hospital de Granollers, Esteve Llargués, ho ha explicat a VOTV: "Sempre és important tenir contacte, però des de la setmana passada els familiars ja no poden entrar a l'hospital. El fet de poder-lo mantenir d'aquesta manera és important des del punt de vista emocional i de suport", precisa.


Els professionals de l’hospital miren que els nous dispositius els puguin utilitzar tots els pacients, fins i tot els malalts de més edat que no estan tan familiaritzats amb les noves tecnologies: "Són molt emotius, l'emoció està a flor de pell. El fet de poder-se veure substitueix la visita presencial, i això ja és millor que no tenir contacte. Els ingressats viuen una situació dura, per la malaltia però també per les pors de l'epidèmia i l'aïllament", afegeix.


 

Participació