Parc Natural del Montseny

«Montseny Mercat Virtual» per vendre on-line productes del Parc Natural del Montseny

La plataforma l'han creada productors de la zona per poder comercialitzar una gran varietat de productes

per Redacció, 7 d'abril de 2020 a les 19:20 |
Botiga on-line de diversos productors del Parc Natural del Montseny | Diputació Barcelona
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Productors del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny han creat un mercat on-line per comercialitzar diferents productes alimentaris i de consum que elaboren en aquest territori. A través del portal Montseny Mercat Virtual volen dinamitzar la venda electrònica d'una elevada varietat de productes d'alimentació i també manufacturats naturals, que distribueixen pels municipis de la zona així com de l'àrea metropolitana de Barcelona. La plataforma forma part de projecte de cooperació transnacional europea desenvolupat en el marc del Programa MED pel desenvolupament local sostenible i equilibrat dels territoris rurals periurbans amb la participació de la Diputació de Barcelona.

Entre els productes que s'hi poden adquirir n'hi ha una gran varietat com carn ecològica, verdures i hortalises de temporada, galetes de diferents gustos naturals, embotits ecològics, farina i derivats de la castanya, varietat de formatges frescos i làctics, oli d'oliva, plantes aromàtiques i productes d'artesia. Tot de productors repartits per diferents punts de tot el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny com Mosqueroles (Fogars de Montclús), Seva, Aiguafreda, Viladrau, Arbúcies, Montseny i Sant Miquel de Balenyà.

El mercat virtual de productes del Parc Natural del Montseny es va consolidar l'any 2018 amb motiu de la celebració dels 40 anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny amb la incorporació de nous productors animats pels bons resultats iniciats per la Botiga de les Mosqueroles, que ja havia enviat més de 10.000 cistelles a domicili. La plataforma va iniciar-se l'any 2012 a partir de Rururbal un projecte de cooperació transnacional europea desenvolupat en el marc del Programa MED i la participació de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de desenvolupar una estratègia pel desenvolupament local sostenible i equilibrat dels territoris rurals periurbans, a través de la valorització, comercialització i promoció del consum dels recursos agroalimentaris locals.

 

Participació